Laitatko sinäkin tämän kaulaasi, kun lähdet aamulla töihin? Poliisi varoittaa autoilijoita yllättävästä hengenvaarasta

0:12
Rikostoimittajan kojelautakamera tallensi BMW-kuskin törttöilyn Helsingissä.

Monilla työpaikoilla edellytetään, että työntekijän kaulassa roikkuu avainnauhaan kiinnitetty henkilö- tai kulkukortti. Tämän harmittomalta vaikuttavan kapistuksen käyttöön liittyy kuitenkin yllättävä vaara.

Dorsetin kreivikunnan poliisi Isossa-Britanniassa varoittaa kaulanauhan käyttämisestä ajon aikana. Sen tietoon on tullut lyhyen ajan sisään kaksi tapausta, joissa onnettomuuteen joutunut kuljettaja on saanut vakavia vammoja nimenomaan kaulanauhan vuoksi.

Vaikka se poliisin mukaan onkin epätodennäköistä, saattaa törmäyksen vuoksi laukeava turvatyyny singota kaulanauhassa roikkuvan kulkukortin päin kuljettajan rintaa. 

Eräässä tapauksessa muovinen kotelo aiheutti kuljettajan keuhkon painumisen kasaan. Itse onnettomuus ei ollut erityisen raju, ja ilman kaulassa roikkuvaa koteloa kuljettaja olisi selvinnyt vammoitta.

Toisessa tapauksessa niin ikään onnettomuuteen joutuneen kuljettajan kaulassa roikkui hänen työpaikkansa avaimet. Lauennut turvatyyny aiheutti avainten lentämisen päin kuljettajan vatsaan aiheuttaen hengenvaarallisia vaurioita tämän suolistoon. Nainen oli sairaalahoidossa kuusi viikkoa ja on ollut sairauslomalla yli puoli vuotta.

Dorsetin poliisi kehottaa kaikkia kulkukortteja, muovikoteloita, avaimia tai muita esineitä kaulassaan kantavia ottamaan ne pois ennen autoon nousemista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja