Laita kotiavaimesi illalla jääkaappiin – 11 huikeaa kikkaa, joiden avulla et unohda enää mitään

Unohdatko aina evääsi jääkaappiin? Etkö muista, suljitko kotiovesi? Buzzfeed-sivusto listasi huikeat vinkit, joiden avulla et enää unohtele mitään!

 1. Unohdatko aina evääsi jääkaappiin tai treenikassisi eteiseen? Pane kotiavaimesi ja autonavaimesi usein unohtamasi asian päälle illalla. Jos avain on jääkaapissa eväiden kanssa, muistat varmasti napata molemmat mukaasi!
 2. Jos sinun täytyy muistaa tehdä jotakin, kirjoita aiheesta lyhyt muistiinpano puhelimeesi. Ota sitten kuvakaappaus muistiinpanosta ja aseta se puhelimesi taustakuvaksi. Kun katsot päivän mittaan puhelintasi, muistat asian välittömästi.
 3. Täytyykö sinun palata tarkistamaan, tuliko ovi varmasti kiinni? Pane aamulla kuminauha ranteeseesi. Kun lähdet kotoa, siirrä nauha ranteesta avainnippusi ympärille. Jos alat kyseenalaistaa sitä, lukitsitko oven, katso avainnippua: jos kuminauha on paikallaan, ovikin on lukossa! Kotiin palattuasi aseta kuminauha samaan paikkaan kuin avaimesi, ja toista sama prosessi aamulla.
 4. Jos omistat useita samanlaisia avaimia, värikoodaa ne kynsilakan avulla. et enää unohda, mikä avaimista avaa kellarin ja mikä vintin oven!
 5. Kun viet takin baarissa narikkaan, ota kuva narikkalapusta kädessäsi. Näin sinulla on todiste lapusta, jos satut unohtamaan, mihin sijoitit sen.
 6. Moni jättää kiireessä uuden roskapussin laittamatta vanhan, jo täyttyneen tilalle. Käytätkö kotonasi roskapusseja, jotka ovat rullassa? Älä revi pusseja irti rullasta, vaan pudota rulla roskiksen pohjalle ja asettele sitten rullan ensimmäinen pussi roskakoriin. Kun roskis on täynnä, vedä roskapussi ulos ja nykäise se irti pussirullasta. Nyt voit vain sujauttaa uuden pussin paikoilleen! Tätä kikkaa käyttävät myös toimistosiivoojat.
 7. Matkalla ruokakauppaan? Ota kuva jääkaappisi sisällöstä. Jos sinun täytyy muistaa ostaa vessapaperia, ota kuva tyhjästä rullasta.
 8. Unohdatko aina, mikä on kahvinkeittimen, mikä leivänpaahtimen johto? Kiinnitä jokaiseen johtoon pala teippiä. Kirjoita teippiin mustalla tussilla, mistä johdosta on kyse. Voit myös testata tätä: 
  0:38
 9. Kirjoitatko sähköpostia kiireessä? Ala kirjoittaa vastaanottajan nimeä hänen sukunimestään alkaen. Esimerkiksi Gmail-ohjelma osaa tunnistaa nimen sukunimen perusteella, eivätkä tuntemasi viisi Lauraa enää mene sekaisin!
 10. Jos unohdat ihmisen nimen, pyydä hänen sähköpostiosoitettaan. Se on usein etunimi.sukunimi-mallinen! Jos hän sanoo osoitteen olevan sama kuin nimensä, pyydä häntä tavaamaan nimi oikean kirjoitusasun varmistaaksesi.
 11. Lähdössä automatkalle? Jos sinun täytyy laskea esine autosi päälle hetkeksi, älä pane sitä katolle – aseta esine sen sijaan konepellille! Näin et voi olla huomaamatta sitä, että kahvi unohtui auton ulkopuolelle. Sehän on kirjaimellisesti silmiesi edessä!

+1

 • Etkö osaa päättää, mihin menisitte syömään? Käytä 5-2-1-metodia! Anna kumppanillesi viisi vaihtoehtoa, joista hän saa valita kaksi. Sinä valitset niistä toisen.

Lähde: Buzzfeed.com

Lue myös

  Uusimmat

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja