Lähtöruuturangaistus tuli Carlos Sainzille pahaan aikaan – "Olen yksi nopeimmista kuljettajista"

Ferrarin espanjalaiskuljettaja Carlos Sainz lähtee Ranskan F1-osakilpailuun koko ruudukon hänniltä saamiensa rangaistusten vuoksi.

Ferrari vaihtoi Sainzin moottorin viikonlopun alla, mikä toi espanjalaiselle lähtöruuturangaistuksen. Rangaistus on Sainzille kova kolaus, sillä hän on pitänyt vahvaa vauhtia läpi viikonlopun. Ilman rangaistusta Sainz olisi hyvinkin voinut yltää jopa paalupaikalle.

– Valitettavasti lähtöruuturangaistus tulee juuri siinä kohtaa kautta, kun tunnen oloni hyväksi autossa. Olen ollut koko viikonlopun todella nopea jokaisessa sessiossa, Sainz harmittelee F1:n haastattelussa.

Sainzilla oli aika-ajoissa erityinen rooli, kun hänen tehtävänään oli tarjota Leclercille vetoapua päätösosiossa.

– Se oli suunnitelmamme koko viikonlopun ajan. Rangaistuksen vuoksi tavoite oli päästä kolmososioon ja antaa Charlesille vetoapua. Minusta onnistuin siinä aika hyvin, Sainz myhäilee viitaten Leclercin paalupaikkaan.

Rangaistuksen myötä Sainzin sunnuntaisesta kilpailusta ei ole tulossa helppoa ja kärkitaistoon nouseminen on työn ja tuskan takana. Sainz kuitenkin luottaa omaan nopeuteensa täysin.

– Olen ollut tänä viikonloppuna luultavasti yksi radan nopeimmista kuljettajista, joten meidän pitäisi pystyä nousemaan joukon läpi. Kaikki riippuu siitä, miltä kovemmat renkaat tuntuvat ja kuinka vaikeaa niillä on ohittaa, Sainz perkaa.

Lue myös:

    Uusimmat