Lähtöhinta vain 23 dollaria – korislegenda Michael Jordanin upea Mercedes myytiin isolla rahalla

Michael Jordan 0:28
Pelaajauransa vuosituhannen alussa päättänyttä Michael Jordania pidetään yhtenä kaikkien aikojen urheilijoista.

Signeeratut pelipallot tai -kengät on niin nähty. Voitko kutsua itseäsi todelliseksi Michael Jordan -faniksi, jos kokoelmistasi ei löydy kaverin autoa?

Beverly Hills Car Club hankki jokin aika sitten kokoelmiinsa todellisen harvinaisuuden. Kaikkien aikojen koripalloilijaksi tituleeratun Michael Jordanin vuosimallin 1996 Mercedes-Benz S600:n arvo tiedettiin, joten sille päädyttiin etsimään uusi omistaja.

Kyseessä ei ollut myöskään mikä tahansa S600, vaan pitkät perinteet omaavan saksalaisen Lorinser-tuunauspajan virittämä yksilö, ja samaisen firman korisarjalla se erottuu vakiomalleista myös ulkoisesti.

Jordanin omistuksessa 1990-luvulla olleen S600:n konepellin alle on istutettu 6,0-litrainen V12, josta otetaan irti 400 hevosvoimaa. Autolla on ajettu noin 250 000 kilometriä.

Auton lähtöhinnaksi laitettiin Jordanin pelinumeroa kunnioittaen 23 dollaria. Se kuitenkin myytiin lopulta 202 200 dollarin eli runsaan 170 000 euron hintaan.

Nykyisin 57-vuotias Jordan pelasi urallaan 15 kautta koripallon NBA-liigassa. Chicago Bullsin paidassa hän voitti kuusi mestaruutta.

Jordan on kaikkien aikojen tunnetuimpia ja parhaiten markkinoituja urheilijoita.

Katso alta kuvasarja autosta.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Lue myös:

    Uusimmat