Lähtikö juhliminen lapasesta? Virkisty nopeasti – kiihdytä maksan puhdistusta

Lähtikö juhliminen lapasesta? Yksi maksan tärkeimmistä tehtävistä on puhdistaa kehoasi myrkyistä, mutta rankemman juhlinnan jälkeen maksasi voi kuitenkin kaivata hiukan lisäapuja. Lue alta, millä ruoka-aineilla voit tehostaa maksasi toimintaa.

Valkosipuli

Valkosipulin teho perustuu sen kykyyn aktivoida entsyymejä, jotka voivat puhdistaa myrkkyjä maksasta. Se sisältää myös maksaa puhdistavia allisiinia ja seleeniä. Tutkimusten mukaan pilkottua valkosipulia kannattaa seisottaa hetki, ennen kuin sen lisää ruoan joukkoon vaikutusten tehostamiseksi.

Greippi

Greipin ja greippimehun sisältämä C-vitamiini lisää myös puhdistavien entsyymien syntymistä kehossa.

Avokado

Avokado on jo pelkästään koostumuksensa puolesta suorastaan superruokaa. Maksan puhdistukseen avokado sopii, koska se edistää puhdistavan ainesosan glutationin muodostumista kehossa.

Parsakaali

Parsakaali sekä muut ristikukkaiset kasvikset, kuten kukkakaali, kaali, vesikrassi ja lehtikaali sisältävät B ja C-vitamiinia, jotka lisäävät taas glukosinolaattien muodostumista kehossa.

Vihreä tee

Vihreä tee sisältää runsaasti antioksidantteja. Se on myös hyvä kofeiiniton korvike kahville, sillä kofeiini voi rasittaa maksaa.

Kurkuma

Kurkuma pudistaa maksaa karsinogeeneista, jotka altistavat syövälle. Herkullisen ja terveellisen välipalan saat ripottelemalla kurkumaa esimerkiksi tomaattiviipaleiden päälle.

Sitruuna

Sitruuna kiihdyttää maksan omia myrkyn puhdistusmekanismeja. Kokeile puristaa puolikkaan sitruunan mehu kuuman veden joukkoon ja nauti teen tapaan.

Kokeile myös punajuuria, porkkanoita, omenoita, lehtivihanneksia, oliiviöljyä, jyviä, saksanpähkinöitä, marjoja, jogurttia ja punaisia viinirypäleitä pitkäksi venyneen viikonlopun jälkeen.

Lähde: marie claire

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat