Lähteet: Ranskassa poliisin ja tämän vaimon puukottanut vannoi uskollisuutta Isisille

Ranskassa poliisin ja tämän puolison tappamisesta epäilty mies vannoi uskollisuutta islamistiselle äärijärjestö Isisille, kertovat uutistoimisto AFP:n lähteet.

Tutkintaa lähellä olevien lähteiden mukaan mies vannoi uskollisuutta Isisille, kun hän neuvotteli poliisin kanssa yöllä piiritystilanteen yhteydessä. 

Miehen epäillään puukottaneen poliisin tämän kotitalon edessä Pariisin esikaupungissa. Sen jälkeen mies tunkeutui poliisin asuntoon ja otti panttivangeiksi poliisin puolison ja pojan. 

Ranskan poliisi ampui epäillyn rynnäkön yhteydessä. Poliisin erikoisyksikkö löysi asunnosta rynnäkön jälkeen epäillyn ruumiin lisäksi surmatun naisen sekä kolmivuotiaan pojan. Lapsi oli shokissa, mutta vailla fyysisiä vammoja.   

Piiritys alkoi Magnanvillessä Pariisin länsipuolella eilen noin iltayhdeksältä Ranskan aikaa.

Puukotti poliisin tämän kodin edustalla

Epäillyn uskotaan puukottaneen kotiin saapunutta poliisia tämän kotitalon ulkopuolella useita kertoja. 

Sisäministeriön edustaja kertoi, että poliisit yrittivät piirityksessä ensin suostutella epäiltyä antautumaan. Kun neuvottelut eivät johtaneet tulokseen, poliisi teki puolenyön tienoilla päätöksen Raid-erikoisyksikön rynnäköstä asuntoon. 

Tunteja kestäneen piirityksen aikana paikalta kuultiin myös voimakkaita räjähdyksiä. 

Isisiin yhdistetty verkkosivusto kertoi myöhään eilen, että poliisin Ranskassa tappanut mies oli yksi Isisin taistelijoista. Amaq-uutistoimiston mukaan hyökkääjä surmasi myös poliisin puolison veitsellä. 

Ranskalaismedioiden mukaan surmansa saanut poliisi oli Les Mureaux'n poliisiaseman apulaisjohtaja, uutisoi The Guardian. Hänen vaimonsa työskenteli sisäministeriössä. 

Epäilty oli ranskalaismedioiden mukaan pariskunnan naapuri.  
Silminnäkijät kertoivat, että hyökkääjä huusi kadulla poliisin surmatessaan sanat 'Allahu akbar". Jihadistien usein taisteluhuutona käyttämä arabiankielinen lause kääntyy suomeksi muotoon Jumala on suuri.

Viranomaiset ilmoittivat, että terrorismin vastainen syyttäjä alkaa tutkia tapausta.  

Lue myös:

    Uusimmat