Lähteet: Presidentti Trump myönsi itse turvaluokitukset vävylleen ja tyttärelleen – Valkoinen talo ei suostu kommentoimaan tapausta

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump myönsi itse korkeat turvaluokitukset tyttärelleen Ivanka Trumpille ja vävylleen Jared Kushnerille sen jälkeen, kun hänen neuvonantajansa olivat kieltäytyneet, kertoi uutiskanava CNN viitaten Valkoisen talon nimettömiin lähteisiin.

CNN:n mukaan Valkoisen talon silloinen kansliapäällikkö John Kelly ja neuvonantaja Don McGahn olivat kieltäytyneet myöntämästä luokituksia.

Presidentillä on Yhdysvalloissa oikeus myöntää turvaluokituksia, mutta yleensä presidentit jättävät asian Valkoisen talon virkamiesten huoleksi. He päättävät turvaluokituksista liittovaltion poliisiin FBI:n suositusten perusteella. Luokitusten saajilla on mahdollisuus päästä näkemään eritasoisia salaisia asiakirjoja.

Valkoisen talon edustaja Sarah Sanders ei suostunut kommentoimaan asiaa todeten, "ettei Valkoinen talo voi kommentoida kaikkia nimettömien lähteiden tietoja".

Ivaka Trump kiisti viime kuussa, että hänen isänsä olisi vaikuttanut luokitukseen.

Suomessa asiasta kertoi ensin Yle. 

Lue myös:

    Uusimmat