Mainos

NY Times: Tiedustelukomiteaa repivä vuoto tuli Valkoisesta talosta

Yhdysvaltojen edustajainhuoneen tiedustelukomiteaa repivä vuoto oli peräisin Valkoisesta talosta, kertoo New York Times.

Lehden tietojen mukaan kaksi Valkoisen talon virkamiestä näytti edustajainhuoneen tiedustelukomitean puheenjohtajalle Devin Nunesille tiedusteluraportteja, jotka osoittivat presidentti Donald Trumpiin liittyviä keskusteluja päätyneen tiedusteluviranomaisten käsiin. Keskustelut tulivat tiedusteluviranomaisten tietoon osana normaalia ja laillista ulkomaisten kohteiden seurantaa.

Republikaani Nunes menetti oppositiopuolue demokraattien luottamuksen, kun hän ei jakanut saamaansa tiedustelutietoa oman komiteansa jäsenten kanssa, vaan kiiruhti kertomaan asiasta presidentille. Tämän jälkeen hän piti asiasta lehdistötilaisuuden.

Edustajainhuoneen tiedustelukomitea tutkii parhaillaan Venäjän epäiltyä sekaantumista Yhdysvaltojen viime vuoden vaaleihin. Venäläisten epäillään vaikuttaneen vaaleihin Trumpin eduksi. Demokraatit ovat kyseenalaistaneet Nunesin kyvyn vetää tutkintaa puolueettomasti. Heidän mielestään hän on liian läheisissä väleissä Valkoisen talon kanssa.

Valkoisen talon tiedottaja Sean Spicer sanoi päivittäisessä lehdistötilaisuudessa, ettei hänen ole mahdollista kommentoida New York Timesin uutista. Nunesilla on hänen mukaansa oikeus suojella lähteitään samalla tavalla kuin toimittajilla omiaan.

0:37

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.