Lähi-idän tilanteen arviointi myöhästytti Finnairin lentoa Dubaihin – lento lähti reilut kolme tuntia myöhässä

9:59
Finnair muuttaa Dubai-lentojensa reittejä – kiertää Iranin ilmatilan

Finnair arvioi aamun Dubain lennon uudelleen Lähi-idän kiristyneestä tilanteesta johtuen. Kello 8.05 aikataulun mukainen lento lähti lopulta Helsinki-Vantaalta kello 11.15

Finnairin viestintäjohtaja Päivyt Tallqvist kertoi aamulla MTV Uutisille, että Finnair pohti, vaikuttaako Iranin tilanne lentoon Helsingistä Dubaihin. Lennon oli määrä lähteä kello 8.05. Finavian sivuilla näkyi myöhemmin, että lento oli lähtenyt kello 11.15.

– Dubain lento on meillä ainoa, joka kulkee osittain Iranin ilmatilassa. Varsinaisia viranomaisten asettamia ilmatilarajoitteita eurooppalaisille lentoyhtiöille ei ole, Tallqvist sanoo.

Yhdysvallat on kieltänyt lentokoneitaan lentämästä Irakin tai Iranin yli sen jälkeen, kun Iran ampui ohjuksia ainakin kahteen Irakissa sijaitsevaan armeijan tukikohtaan, jossa oli Yhdysvaltain ja sen liittolaisten joukkoja.

Lennon viivästymisestä kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Päivitetty kello 11.22 tiedolla, että Dubain lento lähti kello 11.15.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja