Lähi-idän tilanteen arviointi myöhästytti Finnairin lentoa Dubaihin – lento lähti reilut kolme tuntia myöhässä

Finnair joutui tekemään radikaalin muutoksen, pysyykö suomalaiset joukot Iranissa? Finnairin viestintäjohtaja ja maavoimien valmiuspäällikkö kertovat suomalaisten tilanteesta lähi-idässä 9:59
Finnair muuttaa Dubai-lentojensa reittejä – kiertää Iranin ilmatilan

Finnair arvioi aamun Dubain lennon uudelleen Lähi-idän kiristyneestä tilanteesta johtuen. Kello 8.05 aikataulun mukainen lento lähti lopulta Helsinki-Vantaalta kello 11.15

Finnairin viestintäjohtaja Päivyt Tallqvist kertoi aamulla MTV Uutisille, että Finnair pohti, vaikuttaako Iranin tilanne lentoon Helsingistä Dubaihin. Lennon oli määrä lähteä kello 8.05. Finavian sivuilla näkyi myöhemmin, että lento oli lähtenyt kello 11.15.

– Dubain lento on meillä ainoa, joka kulkee osittain Iranin ilmatilassa. Varsinaisia viranomaisten asettamia ilmatilarajoitteita eurooppalaisille lentoyhtiöille ei ole, Tallqvist sanoo.

Yhdysvallat on kieltänyt lentokoneitaan lentämästä Irakin tai Iranin yli sen jälkeen, kun Iran ampui ohjuksia ainakin kahteen Irakissa sijaitsevaan armeijan tukikohtaan, jossa oli Yhdysvaltain ja sen liittolaisten joukkoja.

Lennon viivästymisestä kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Päivitetty kello 11.22 tiedolla, että Dubain lento lähti kello 11.15.

Lue myös:

    Uusimmat