Finnair muuttaa Dubai-lentojensa reittejä – kiertää Iranin ilmatilan ainakin tämän viikon ajan: "Näin varmasti kaikki tekevät"

Finnair joutui tekemään radikaalin muutoksen, pysyykö suomalaiset joukot Iranissa? Finnairin viestintäjohtaja ja maavoimien valmiuspäällikkö kertovat suomalaisten tilanteesta lähi-idässä 9:59
Dubain-lento tekee keskiviikkona välilaskun Ateenassa ja kiertää kokonaan Iranin ilmatilan.

Finnair lentää Dubain-lentonsa ainakin tällä viikolla Saudi-Arabian ilmatilan kautta, yhtiöstä kerrotaan STT:lle. Lento on kulkenut osin Iranin ilmatilan kautta.

Finnairin viestintäpäällikkö Mari Rouvin mukaan yhtiön tilannearvioon ovat vaikuttaneet sekä Iranin ohjusiskut Irakissa että ukrainalaiskoneen maahansyöksy Iranissa.

– Toki haluamme kiertää Irakin ja Iranin konfliktialueen ilmatilan. Näin varmasti kaikki tekevät, Rouvi sanoo.

Dubain-lento on yhtiön ainoa alueen yllä kulkeva lento. Irakin ilmatilassa Finnairilla ei ole liikennettä.

Muutos reittiin pidentää lennon kestoa muutamalla tunnilla. Lentoja Dubaihin ei kuitenkaan aiota perua.

Rouvi sanoo, että arviossa on otettu huomioon yleisen turvallisuustilanteen lisäksi myös Yhdysvaltain ilmailuhallinnon (FAA) ohjeistus. FAA on kieltänyt Yhdysvaltojen kaupallisia lentoyhtiöitä lentämästä Irakin lisäksi Iranin ja Persianlahden ilmatilassa.

Myös Venäjän ilmailuviranomainen kehotti maan lentoyhtiöitä välttämään lentoja alueen yli.

Useat yhtiöt ohjanneet lentonsa uudelleen

Myös monet muut suuret lentoyhtiöt ovat ohjanneet lentonsa pois Iranin ja Irakin ilmatilasta Iranin ohjusiskun jälkeen. Iran ampui tiistain ja keskiviikon välisen yön aikana yli 20 ohjusta kohti kahta Irakissa sijaitsevaa amerikkalaisjohtoisen liittouman käyttämää tukikohtaa.

Esimerkiksi eurooppalaiset lentoyhtiöt Lufthansa, Air France ja KLM ovat ilmoittaneet, etteivät ne toistaiseksi lennä Irakin tai Iranin ilmatilan yli. Lufthansa aikoo kuitenkin jatkaa Teheranin-lentojaan. Myös useat aasialaiset yhtiöt ovat reitittäneet Euroopan-lentonsa uudelleen.

Lisäksi useat Irakiin liikennöivät lentoyhtiöt ilmoittivat keskiviikkona peruvansa reittilentojaan.

Juttu päivitetty kauttaaltaan 17.15

Lue myös:

    Uusimmat