”Lähetämme Laineen farmiin” – Winnipeg-valmentaja vitsaili suomalaisen itsekritiikistä

Patrik Laineen asema Winnipeg Jetsin joukkueessa on varsin tukeva, kun päävalmentaja Paul Maurice pystyy vitsailemaan täysin vakavalla naamalla tähtipelaajan farmiin lähettämisellä ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Laine maalasi ensimmäistä kertaa viiteen otteluun, kun Winnipeg nappasi kotoaan pisteet Dallas Starsilta 5-2-lukemin. 19-vuotias suomalaishyökkääjä ruoski ottelun alla itseään median edessä todeten muun muassa, ettei saa jäällä aikaiseksi positiivisia asioita.

Maurice sai voiton jälkeen vastata kysymyksiin Laineen otteista. Kanadalaisluotsi tokaisi vastauksen täysin pokerinaamalla.

– Joo, me lähetämme hänet Mooseen. Hänen täytyy saada itseluottamuksensa takaisin, Maurice velmuili Winnipegin farmiseurasta Manitoba Moosesta.

– Hän on ankara itselleen, ja Nick (Nikolaj Ehlers) olisi samanlainen tapaus. He ovat erittäin kriittisiä omaa peliään kohtaan.

Maalittomaan putkeen on ollut helpompi suhtautua, kun joukkue on onnistunut voittamaan pelejä ilman suomalaistähtensä osumia. Mauricen mukaan Laineen pelissä löytyi paljon maalia tärkeämpiäkin osasia.

– On hyvä, että hän teki maalin, mutta hänen pelaamisensa oli tänään (kokonaisuutena) todella hyvää. Hän meni kovaa tilanteisiin ja oli fyysinen. Kun hän tulee takaisin Moosesta, hän tulee olemaan erittäin hyvä, Maurice jatkoi vitsailuaan.

Laine oli itse iloinen maalistaan, mutta muistutti edelleen, ettei yksi maali muuta pitkällä aikavälillä mitään. Tärkeintä on päästä taas rattaille. Ennen kauden viidettä osumaansa hän ehti jo tuhlata yhden avopaikan.

– Se oli paikka, josta olisin tehnyt maalin, jos minulla olisi ollut paljon itseluottamusta. Sitä ei kuitenkaan ollut, mutta aika pian sen jälkeen sain todella hyvän paikan ja tein maalin. Siitä on aina apua, kun tekee maalin, ja peli oli hyvä sen jälkeen, Laine tunnusti.

Winnipeg matkaa seuraavaksi kahden ottelun vieraspelimatkalle Las Vegasiin ja Arizonaan.

Lue myös:

    Uusimmat