Lähes puoli miljoonaa vanhempaa Volvoa pajalle – syynä Takatan hengenvaaralliset turvatyynyt

Volvo pudotti autojaan 30-metrisestä nosturista äärimmäisessä törmäystestissä 2:50
Volvo testasi autojaan äärimmäisessä törmäystestissä, jossa autot pudotettiin korkean nosturin nokasta maahan.

Volvon maahantuojan mukaan takaisinkutsu ei koske Suomessa myytyjä autoja.

Volvo kutsuu maailmanlaajuisesti tarkistettavaksi yli 460 000 autoa mahdollisen turvatyynyvian vuoksi. Vika on tähän mennessä liitetty yhteen kuolemantapaukseen.

Volvon maahantuonnista kerrotaan, että korjauskampanja ei koske Suomessa myytyjä eikä yleensäkään Euroopan-markkinoiden autoja.

Maailmalla takaisinkutsu koskee S80-mallia vuosilta 2001—2006 ja S60-malleja vuosilta 2001—2009, kertoo Automotive News Europe lähteenään Yhdysvaltain liikenneturvallisuusviranomainen. Autoista yli puolet on myyty Yhdysvalloissa.

Kyseessä on Takatan valmistamiin turvatyynyihin liittyvä mahdollinen vika, joka koskee lukuisia autonvalmistajia ja on aiheuttanut kaikkien aikojen laajimmat, kymmenien miljoonien autojen takaisinkutsut.

Volvon mittakaavassa puolen miljoonan auton korjauskampanja on varsin mittava, sillä Volvo myi yli puoli miljoonaa autoa vuodessa ensimmäisen kerran vasta vuonna 2015. Viime vuonna kiinalaisen Geelyn omistaman ruotsalaismerkin automyynti nousi uuteen ennätykseen, yli 660 000 autoon. Volvo on aikeissa listautua Tukholman pörssiin.

Viallinen turvatyyny voi täyttyessään singota metallinkappaleita auton matkustamoon. Volvo aikoo vaihtaa korjauskampanjaan kuuluviin autoihin niiden kuljettajanpuoleiset turvatyynyt.

Lue myös:

    Uusimmat