Mainos

Lähes koko viikko poutaa – pilvisyys voi olla runsasta

Alkava viikko on poutainen mutta ajoittain melko pilvinen. Sateet yleistyvät vasta viikonlopun aikana, eikä silloinkaan ole laajempaa sadealuetta liikkeellä, kertoo MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi.

Maanantaiaamu on varsin viileä, ja etenkin maan itä- ja keskiosan selkeillä alueilla lämpötila voi käväistä jopa pakkasella. Päivälämpötila kohoaa kuitenkin 10 ja 15 asteen välille koko maassa.

– Pilvisyys vaihtelee päivän mittaan, mutta aurinkoisinta näyttäisi olevan etelässä ja idässä, pilvisintä maan pohjoisosassa, sanoo Liisa Rintaniemi.

Viikon muutkin yöt voivat olla kylmiä ja paikoin voi esiintyä pakkasta. Korkeapaine tuo mukanaan kuitenkin myös loppuviikolle asti kestävät poutasäät. Päivät eivät kuitenkaan ole välttämättä erityisen aurinkoisia.

– Pilvilauttaa esiintyy yleisesti syksyisen korkeapaineen yhteydessä, kertoo Rintaniemi.

– Joitain yksittäisiä sadekuuroja näyttäisi tulevan viikon mittaan lähinnä pohjoisessa. Varsinaisesti sateet näyttäisivät yleistyvän kuitenkin vasta viikonloppuna, kun matalapaine pyrkii meille kaakosta. Silloinkaan ne eivät näytä kovin runsailta.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.