Fennovoima irtisanoo lähes koko henkilöstönsä: 356 työntekijästä jää jäljelle alle kymmenen

Fennovoiman ydinvoimalatyömaa jäihin Pyhäjoella – näin paikkakuntalaiset reagoivat 1:53
Fennovoiman ydinvoimalatyömaa jäihin Pyhäjoella – näin paikkakuntalaiset reagoivat.

Fennovoima kertoo päättäneensä muutosneuvottelut. Ennen henkilöstövähennyksiä Fennovoimalla on 356 työntekijää ja vuoden 2023 alussa alle 10 työntekijää.

Henkilöstövähennykset toteutetaan vuoden 2022 aikana.

Toukokuun lopulla Fennovoima tiedotti peruvansa Hanhikivi 1 -ydinvoimalaitoksen rakentamislupahakemuksen.

Tätä ennen yhtiö päätti voimalaitosta koskevan laitostoimitussopimuksen Rosatomin kanssa johtuen hankkeen viiveistä ja laitostoimittajan kyvyttömyydestä toimittaa laitos sekä laitostoimittajan kyvyttömyydestä lieventää Ukrainan sodan aiheuttamia riskejä.

– Me kaikki tulimme Fennovoimalle toteuttamaan Hanhikivi 1 projektin ja rakentamaan ydinvoimalan Suomen yleisen edun vuoksi.  Se, että jouduimme lopettamaan projektin, oli vääjäämätöntä ja tiedän, että tällä päätöksellä on vaikutuksia meihin kaikkiin, sanoo toimitusjohtaja Joachim Specht tiedotteessa.

– Me kaikki tunnemme surua ja murhetta projektin päättymisestä. Haluan kiittää kaikkia Fennovoimalaisia heidän sitoutumisestaan ja ammattimaisesta asenteestaan. Uskon ja toivon, että te kaikki tulette onnistumaan uusien haasteiden löytämisessä, Specht jatkoi tiedotteessa.

Tiedotteessa Fennovoima kertoo vuonna 2023 keskittyvänsä ylläpitämään Hanhikivi 1 -työmaata sekä valmistautuu todennäköisiin juridisiin prosesseihin liittyen hankkeen päättämiseen laitostoimittajan kanssa.

Lintilä Fennovoimasta:"Jokainen omistajataho teki päätökset ihan omasta tahdostaan" 1:14
Lintilä Fennovoimasta: "Jokainen omistajataho teki päätökset ihan omasta tahdostaan".

Lue myös:

    Uusimmat