Läheiseltä ystävältä sydäntäsärkevä lausunto Michael Schumacherin tilasta

3:07
Videolla juttua Michael Schumacherista ja hänestä julkaistavasta dokumentista.

Seitsenkertaisen F1-maailmanmestarin Michael Schumacherin yllä on ollut jo vuosien ajan mystinen verho. Tammikuussa 50 vuotta täyttänyt Schumacher loukkaantui vakavasti lasketteluonnettomuudessa joulukuussa 2013. Tämän jälkeen hänen tilasta on tippunut vain vähän tietoa.

Schumacher loukkasi päänsä lasketteluonnettomuudessa Ranskan alpeilla, minkä jälkeen hän oli kuuden kuukauden ajan koomassa. Viime vuosina häntä on hoidettu Sveitsissä kotioloissa, joissa häntä on voinut tavata vain pieni määrä ihmisiä.

Yksi näistä on Jean Todt, joka toimii nykyään kansainvälisen autoliiton FIA:n presidenttinä. Todt toimi tallipäällikkönä, kun Schumacher niitti menestystä Ferrarin ratissa 2000-luvun alkuvaiheilla. Tämän jälkeen he ovat olleet läheisiä ystäviä.

Todt jakoi sangen surullisen lausunnon Schumacherin tilasta englantilaiselle Daily Expressille.

– Ainoa juttu mitä voin sanoa, on se, että hänen perheensä pitää hänestä hyvää huolta ja hän jatkaa taistelua.

– Toki, ystävyytemme ei voi olla enää sitä samaa, mitä se joskus oli.

– Ja tämä siksi, koska kommunikointi ei ole enää samanlaista, mitä se oli aiemmin, Todt totesi, viitaten vahvasti Schumacherin nykytilaan.

Schumacher juhli Ferrarilla maailmanmestaruutta vuosina 2000, -01, -02, -03 ja -04. Schumacher pitää edelleen kärkipaikkaa monissa eri F1-tilastoissa.

Saksalaislegendasta on tarkoitus julkaista 5. joulukuuta hänen nimeään kantava dokumenttielokuva. Tässä Schumacherin vaimo Corinna puhuu julkisuudessa ensimmäistä kertaa miehestään laajemmin ja kertoo, millaista on ollut elää hänen rinnallaan pitkän ja menestyksekkään F1-uran aikana.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.