Läheiseltä ystävältä riipaiseva kuvaus Michael Schumacherin tilasta

Michael Schumacherin lasketteluonnettomuudesta tulee joulukuun lopussa kuluneeksi kymmenen vuotta. Seitsenkertaista maailmanmestaria ovat vuoden 2013 jälkeen saaneet nähdä vain harvat ja valitut, yhtenä heistä hänen entinen pomonsa ja nykyinen ystävänsä Jean Todt.

Todt siirtyi Peugeot'lta Ferrarille vuonna 1993, ja Benettonilla kaksi peräkkäistä mestaruutta voittanut Schumacher seurasi perässä 1996.

Seuraavien kymmenen vuoden aikana italialaistalli pani saksalais-ranskalaisen mahtikaksikkonsa johdolla uusiksi käytännössä kaikki merkittävät F1-ennätykset. Schumacher jätti Ferrarin kauden 2006 jälkeen, ja Todt teki saman vuotta myöhemmin.

Viimeksi kuluneiden kymmenen vuoden aikana Todt on käynyt tiiviisti vierailulla Schumacherin luona yhtenä harvoista perheen ulkopuolisista ihmisistä.

Lasketteluonnettomuuden 10-vuotispäivän lähestyessä Todt on taas kerran kommentoinut Schumacherin tilaa, tällä kertaa ranskalaiselle L'Équipe-lehdelle.

– Michael on yhä täällä, joten en kaipaa häntä, mutta hän ei ole enää sama Michael kuin ennen. Hän on erilainen, ja hänen vaimonsa ja lapsensa suojelevat häntä kauniisti. Hänen elämänsä on erilaista, ja minulla on etuoikeus jakaa hetkiä hänen kanssaan. Siinä kaikki.

– Valitettavasti kohtalo iski 10 vuotta sitten, ja hän ei ole enää se Michael, jonka tunsimme F1:ssä

Lue myös:

    Uusimmat