Läheinen työtoveri Nobel-voittajasta: Lahjomaton ajattelija

Taloustieteen Nobel-palkinto Suomeen – Holmström kerää kiitosta 2:08

Suomen tunnetuimpiin taloustieteilijöihin kuuluvan Sixten Korkmanin mukaan Bengt Holmströmin Nobel-palkinto on suuri ilonaihe koko suomalaiselle ekonomistikunnalle ja koko Suomelle.  

Paljon yhteistyötä Holmströmin kanssa tehneen Korkmanin mukaan yhteinen kirjoitustyö Holmströmin kanssa on ollut hyvin miellyttävää.

– Hän on myös hyvin tarkka, hyvin vaativa. Hänen kanssaan käydään kyllä sitten perusteelliset keskustelut ennen kuin präntti on paperilla, Korkman sanoi.

Aiemmin tänä vuonna Etlan toimitusjohtaja Vesa Vihriälä, Holmström ja Korkman tekivät Suomen hallitukselle muistion talouspolitiikan suuntaustarpeista. Selvityksessään he totesivat, että hallituksen on syytä toteuttaa nykyistä vahvempia uudistuksia.

Vihriälän mukaan yhteistyö Holmströmin kanssa on ollut mukavaa. Hän kuvailee Holmströmin olevan utelias kaikkiin uusiin asioihin.

– Hän on nöyrä uuden tiedon edessä ja samalla kuitenkin hyvin looginen päättelijä ja lahjomaton ajattelija, Vihriälä sanoi.  

Korkman arvostaa sitä, että tutkimustyön lisäksi Holmström on osallistunut talouspoliittiseen keskusteluun.

– Hän ei ole pelkästään kammioissa istuva tutkija, vaan hän on aina halunnut osallistua myös Suomen näkymiä koskevaan talouspoliittiseen keskusteluun, Korkman sanoi.

Suomen tuoreella Nobel-voittajalla vaikuttava ura 1:38

Lue myös:

    Uusimmat