Lähde: Ferrari oli itse vaatimassa tylysti rikkomaansa herrasmiessopimusta

Red Bullin F1-tiimin tallipäällikkö Christian Horner on täysin varma, että Ferrari tiesi voimassa olevasta suullisesta sopimuksesta, joka rajoittaa talleja palkkaamasta Kansainvälisen autoliiton FIA:n korkea-arvoisia johtohahmoja riveihinsä alle vuoden karenssilla.

MAINOS

Australian F1-viikonloppu
C Morella!

Perjantai: Harjoitukset klo 02.55 ja 06.55
Lauantai: Harjoitukset klo 04.55, aika-ajo klo 07.55
Sunnuntai: Australian GP klo 07.55, ennakkotunnelmat klo 07.00!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

Tilaa C More tästä ja varmista paikkasi F1-eturivissä!

Ferrarin viimeviikkoinen ilmoitus FIA:n varakilpailujohtaja Laurent Mekiesin siirtymisestä punaisten palvelukseen kesän jälkeen suututti monet kilpailijatalleista. Mekies työskentelee kesään asti FIA:lla ja vie uuteen työpaikkaansa runsaasti tietoa kilpailijoiden autoista.

Hornerin mukaan tilanne on täysin sopimaton.

– Vasta viime marras-joulukuussa tekninen henkilöstömme istui palaverissa hänen kanssaan puhumassa muun muassa jousitusratkaisuista, Horner kommentoi F1i.comin mukaan.

– Ja se on väärin. Näihin virkamiehiin luotetaan, koska he kuuluvat järjestävään organisaatioon.

– Parhaalla tahdollakin ajateltuna, tieto on hänen arvonsa. Okei, hän on hyvä työssään, mutta hänen arvoaan ohjaa se fakta, että hän tietää yksinoikeudella hänelle uskottua tietoa, jonka mukaan ottaminen ei ole laitonta, kunhan hänellä ei ole mitään piirroksia tai dataa, Horner selvittää.

Tästä huolimatta Mekies on nähnyt kilpailijoiden teknisiä piirustuksia ja osaa käyttää sitä Ferrarin hyväksi.

Ferrarin menettely näyttäytyy vieläkin epäilyttävämmässä valossa Motorsport.comin paljastettua juuri italialaistiimin puheenjohtajan Sergio Marchionnen olleen syksyllä vaatimassa 12 kuukauden karenssia FIA:lta lähteville henkilöille. Tapaus juontaa juurensa Renault'n kiistellystä vastaavasta nimityksestä, kun se palkkasi FIA:n entisen teknisen johtajan Marcin Budkowskin tiimiinsä.

Kaiken lisäksi Ferrarin lähteet kiistivät koko herrasmiessopimuksen olemassaolon. Horner ei voi käsittää selitystä.

– Me olimme paikalla huoneessa. Herrat, jotka sopivat asiasta, tietävät siitä.

Lue myös:

    Uusimmat