Lady Gaga teki ruhtinaallisen lahjoituksen – muistaa eleellä joukkoampumisten uhreja

Muusikko muisti El Pason, Daytonin ja Gilroyn joukkoampumisten uhreja tekemällä lahjoituksen hyväntekeväisyyssäätiönsä kautta.

Pop-muusikko Lady Gaga tiedottaa tekevänsä lahjoituksen massa-ammuskelujen uhrien muistamiseksi. Born This Way -säätiönsä kautta hän kertoo lahjoittavansa tarpeita erilaisille luokkaprojekteille Daytoniin, El Pasoon ja Gilroyhin.

– Ajatukseni ovat heissä, jotka otettiin meiltä liian aikaisin sekä heidän perheissään, rakkaissa sekä yhteisöissä, jotka on jätetty suremaan. Jokaisella on oikeus lakeihin, jotka saavat tuntemaan olon turvalliseksi heidän yhteisöissään, muusikko kirjoittaa, ja jatkaa:

– Haluan kanavoida hämmennykseni, turhautumiseni ja vihani toivoksi. Toivoksi siitä, että olemme läsnä toisiamme ja itseämme varten.

Lahjoituksen saavat 162 luokkaa, joista 14 on Daytonissa, 125 El Pasossa ja 23 Gilroyssa. Lahjoituksilla hän haluaa inspiroida opiskelijoita toimimaan yhdessä ja toteuttamaan unelmiaan.

Lady Gaga toivoo kirjoituksensa yhteydessä, että ihmiset rohkaistuisivat pyytämään apua ja pitäisivät huolta lähimmäisistään. 

– Emme voi kääntää selkäämme itsellemme tai lähimmäisillemme. Tarvitsemme toisiamme, älä käännä selkääsi, hän kirjoittaa.

Gilroyn kaupunki joutui hirvittävän tragedian uhriksi, kun 8. heinäkuuta 19-vuotias Santino William Legan avasi tulen paikallisessa ruokafestivaaleilla. Tapauksessa loukkaantui 13 ihmistä ja kuoli 3. Legan menehtyi poliisin toimesta.

3. elokuuta El Pasossa sijaitsevassa Walmart-tavaratalossa tapahtui ammuskelu, joka jätti taakseen 22 kuolonuhria ja 24 loukkaantunutta. Iskun pääepäilty on Patrick Crusius, joka on itse kertonut syyllisyydestään.

El Pason tapausta seurasi seuraavana päivänä tapahtunut ammuskelu Daytonissa, jossa 27 ihmistä loukkaantui ja 10 kuoli, joista yksi oli ampuja Connor Bets.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja