Lasten löytyminen tuhoisan lentoturman jälkeen Kolumbiassa ei pidäkään paikkaansa

Kolumbian presidentti Gustavo Petro on perunut väitteensä siitä, että neljä kadoksissa ollutta lasta olisivat löytyneet elossa keskeltä Amazonin sademetsää yli kaksi viikkoa sitten sattuneen tuhoisan lentoturman jälkeen.

Petro ilmoitti asiasta Twitterissä ja kertoo poistaneensa aiemman tviittinsä, jossa hän kertoi lasten löytymisestä.

Presidentin mukaan lasten etsintä jatkuu yhä. Kolumbian alkuperäisväestöön kuuluvien lasten etsintöihin on lähetetty muun muassa toistasataa sotilasta vainukoirien kanssa.

Toukokuun 1. päivänä sattuneessa lento-onnettomuudessa kuoli kolme aikuista. Pelastajat uskovat koneessa matkustaneiden lasten harhailleen viidakossa turman jälkeen. Vanhin lapsista on 13-vuotias ja nuorin vain 11 kuukauden ikäinen. Kahden muun iät ovat yhdeksän ja neljä.

Väliaikaissuojan löytyminen oli merkki eloonjääneistä

Eilen Kolumbian asevoimat kertoivat, että etsintöjä oli tehostettu sen jälkeen, kun pelastajat olivat löytäneet kepeistä ja oksista rakennetun väliaikaissuojan. Tämä sai heidät uskomaan, että joku oli selvinnyt onnettomuudesta.

Asevoimien julkaisemissa kuvissa näkyi, että maassa oli myös sakset ja hiuslenkki. Aiemmin viidakosta oli puolestaan löytynyt vauvan juomapullo ja puoliksi syöty hedelmä.

Maanantain ja tiistain aikana sotilaat olivat löytäneet lentäjän ja kahden aikuisen ruumiit. Toinen kuolleista matkustajista oli lasten äiti. Perhe kuuluu Huitoto-heimoon.

Heidän koneensa oli ollut matkalla San Jose del Guaviareen, joka on yksi tärkeimmistä kaupungeista Kolumbian puolella Amazonin sademetsässä.

Helikopteri soitti isoäidin pyyntöä viidakon yllä

Etsintöjä ovat hankaloittaneet muun muassa villieläimet, raskas sade ja jättimäiset puut, jotka voivat kasvaa jopa 40 metrin korkuisiksi.

Etsijöillä on ollut apunaan kolme helikopteria, joista yksi oli soittanut ilmasta lasten isoäidin nauhoittamaa viestiä. Huitoton kielellä esittämässään viestissä hän oli pyytänyt lapsia lopettamaan liikkumisen.

Viranomaiset eivät ole antaneet arvioita siitä, mikä aiheutti koneen putoamisen. Kolumbian katastrofiviraston mukaan lentäjä oli ilmoittanut ongelmista moottorin kanssa vain minuutteja ennen kuin kone katosi tutkasta.

Lentokoneella kulkeminen on yleistä alueella, koska teitä on harvakseltaan ja joen kautta kulkeminen on niin ikään vaikeaa.

Lue myös:

    Uusimmat