Kolme koiraa saarroksissa laavan ja tuhkan keskellä La Palmalla – pelastusoperaatio alkaa: "Jos tämä on ainoa mahdollisuus, menemme hakemaan niitä"

0:55
Katso videolta, millaisiin oloihin koirat ovat jääneet saarroksiin.

La Palmalla on käynnistymässä laavan keskelle saarroksiin jääneiden koirien pelastusoperaatio.

Kolme koiraa on ollut viikkoja saarroksissa Kanariansaariin kuuluvalla La Palman saarella tulivuoresta purkautuvan laavan keskellä.

Helikopteri ei ole pystynyt lähestymään pientä laavan saartamaa aluetta lähellä tulivuorta tuhkan ja kuumuuden vuoksi.

Koirille on toimitettu dronen avulla ruokaa, ja nyt myös pelastusyritykseen on saatu kuva.

– Tämä on ensimmäinen kerta, kun eläintä yritetään pelastaa dronen avulla. Jos tämä on niiden ainoa mahdollisuus, niin me menemme hakemaan niitä, sanoo droneyritys Aerocamaraksen toimitusjohtaja Jaime Pereira uutistoimisto Reutersille.

"Kaikki riippuu niiden reaktiosta"

Droneihin kiinnitetään verkot, joiden sisään koirat yritetään pyydystää ja sen jälkeen lennättää turvaan purkausalueelta.

Heillä on vain neljä minuuttia aikaa houkutella koirat verkkoihin, jotta akut riittävät myös paluulentoon.

– Ne ovat syöneet todella vähän viime viikkoina. Ne saattavat tulla, tai pelästyä dronea. Kaikki riippuu niiden reaktiosta, Pereira sanoo.

La Palman -saarella sijaitsevan Cumbre Vieja -tulivuori alkoi purkautua tasan kuukausi sitten, eikä loppua laavavirroille vielä näy.

Laava on peittänyt allensa jo 800 hehtaaria maata ja tuhonnut noin 2 000 asuinrakennusta. Noin 6 000 ihmistä on joutunut jättämään kotinsa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja