Lääkitysten purkaminen ongelmallista

Antti Heikkilä on omien sanojensa mukaan ollut jo vuosia "viimeinen pysäkki". Hänen vastaanotolleen hakeutuvat potilaat ovat kärsineet pitkään kivuista ja käyneet läpi lukuisia kipulääkekuureja ja leikkauskierteitä.

"Suurin ongelma on purkaa lääkitys, mille potilaat on laitettu. Hoidon taso on yhtä alhaista kuin satoja vuosia sitten, kun lääkkeenä käytettiin viinaa ja morfiinia", Heikkilä manaa.

Ihmiset on opetettu Heikkilän mukaan esimerkiksi selkäkivun suhteen väärille linjoille. Monille uskotellaan, että kipu johtuu heikoista lihaksista, vaikka vika on mielen syövereissä.

"Pitäisi olla ymmärrystä siitä, että tapa elää johtaa oireiden syntymiseen. Valtion varoja menee siihen, kun kipua ja väsymystä hoidetaan lääkityksellä."

Terveydenhuollon tietämättömyyden lisäksi Heikkilän mielestä työpaikoilla pitäisi kiinnittää huomiota ihmisten jaksamiseen.

"Duuni sinänsä ei tapa, vaan epärealistiset vaatimukset itseä kohtaan tappavat. Työkiireet ovat turhaa itsensä ruoskimista. Miehet oppivat armeijassa lintsaamaan, siksi naisille onkin yleisempää liiallinen tunnollisuus ja naiset jäävät helposti omien mielikuviensa vangeiksi."

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja