Mainos

Lääketukkuri Oriolan ongelmat jatkuvat – harvinaisten lääkkeiden saanti ongelma

Lääketukkukauppa Oriolan lääketoimitusten ongelmat jatkuvat myös tänään, mutta tilanne on parempi kuin eilen.

Oriola Finlandin toimitusjohtajan Kimmo Virtasen mukaan ongelma oli eilen vaikein Pohjois-Suomessa, mutta tänään alueellisia eroja ei pitäisi enää esiintyä.

– Tänäänkin toimituksissa voi olla jonkin verran viivästyksiä ja puutteita, mutta oleellisesti vähemmän kuin eilen. Viikonloppuun mennessä pääsemme lääkkeiden osalta normaalitilanteeseen.

Puoli miljoonaa pakkausta vuorokaudessa

Oriola toimittaa vuorokaudessa jopa puoli miljoonaa lääkepakkausta apteekeille ja sairaaloille. Virtasen mukaan lääkkeistä on pystytty ongelmista huolimatta toimittamaan koko ajan yli kaksi kolmasosaa ja toimittamattomien osuus pienenee jatkuvasti.

Toimitusongelma koskee Virtasen mukaan tasaisesti kaikkia lääkkeitä, mutta kriittiset lääkkeet, kuten sydän- ja syöpälääkkeet, on pyritty viemään apteekeille ja sairaaloille hätätoimituksina.

– Jos sellainen on meillä ollut tiedossa, olemme toimittaneet nämä asiakkaalle vaikka paketti kerrallaan.

Häiriöt toimituksissa alkoivat maanantaina, kun uusi tekninen toiminnanohjausjärjestelmä otettiin käyttöön. Virtasen mukaan järjestelmä sinänsä toimii.

– Järjestelmän ylösajo vain kestää jonkin aikaa.

Harvinaiset lääkkeet ongelmana

Oriolan toimitusvaikeudet iskevät pahimmin harvinaisiin lääkkeisiin, kertoo Apteekkariliitto. Näitä ovat muun muassa tietyt syöpälääkkeet ja skitsofrenialääkkeet, joita apteekit tilaavat yksittäin. Liiton mukaan potilaan hoito vaarantuu, jos tilattu lääke ei tule määräpäivänä.

Sen sijaan tavanomaisten lääkkeiden myynti järjestyy. Apteekkien varastot riittävät niiden kohdalla kahdesta viikosta kuukauteen.

Fimea: Ei hyvä

Lääkealaa valvova Fimea pitää lääketukkuri Oriolan toimitusvaikeuksia hyvin vakavina.

Oriola on ilmoittanut asettavansa lääketoimituksia tärkeysjärjestykseen. Fimea on pyytänyt Oriolalta tarkempia selvityksiä tästä, mutta ei ole vielä saanut niitä.


 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja