Lääketeollisuus: Jopa puolella työssäkäyvistä krooninen sairaus

Puolet tuoreeseen kyselytutkimuksen vastanneista kertoo sairastavansa jotain säännöllistä lääkitystä vaativaa kroonista sairautta.

Puolet kroonista sairautta sairastavista kokee sairautensa heikentävän työkykyä. Heistä selvä enemmistö kokee lääkityksen parantavan työkykyä, ja vain kahdeksan prosenttia kokee lääkityksen heikentävän työkykyä.

Vastanneista 64 prosenttia pitää lääkkeitä oleellisena osana terveydenhuollon kokonaisuutta. Samasta vastaajajoukosta lähes kolme neljäsosaa näkee, että ihmisellä on vastuu omasta lääkehoidostaan. 

73 prosenttia kyselyyn vastanneista on sitä mieltä, että ihmisellä on vastuu oman lääkehoitonsa toteuttamisesta.

- Näyttää siltä, että suomalaiset ovat ymmärtäneet vanhan, mutta hyvän sanonnan "vain otettu lääke auttaa" merkityksen. Vastuuta omasta terveydestä ja lääkehoidoista ei voi ulkoistaa. Lääkärin määräämään hoitoon sitoutuminen on yksi tärkeimmistä asioista hyvän terveyden ja työkyvyn taustalla, sanoo Lääketeollisuus ry:n toimitusjohtaja Jussi Merikallio.

Työkyvyn parantaminen vaatii nopeaa hoitoon pääsyä


Kyselyyn vastanneet kokivat, että nopea hoitoon ja kuntoutukseen pääsy ja sen myötä nopea töihin paluu ovat keskeisimpiä tekijöitä työkyvyn parantamiseksi.

Ylivoimaisesti tärkeimmiksi työssä jaksamista edistäviksi tekijöiksi nähtiin hyvä terveys ja työn kiinnostavuus. Vastaavasti tärkeimpinä työkykyä haittaavina tekijöinä nähtiin työkykyä alentava sairaus ja liian kuormittava työ.

Torstaina 16.7. Porin SuomiAreenan yhteydessä julkaistun kyselytutkimuksen toteutti Aula Research. Kyselyyn vastasi 1382 suomalaista.

Lue myös:

    SuomiAreena-videot

    Uusimmat