Lääkärit määräsivät särkylääkkeitä ja kieltäytyivät verikokeista – 3-vuotiaan keho olikin täynnä syöpää

Pieni poika diagnosoitiin moneen otteeseen väärin, vaikka häntä käytettiin usealla eri lääkärillä. Pojan äiti on huolissaan syövän uusiutumisesta ja kerää varoja uuteen rokotteeseen.

Kesällä 2017 kolmevuotias Ryder alkoi kärsiä oireista, jotka lääkärien mukaan viittasivat virusperäiseen tartuntaan.

– Aluksi hän vain ontui satunnaisesti, eikä kärsinyt suurista kivuista, minkä lisäksi hänellä oli ajoittain esiintyvää matalaa kuumetta, kertoo pojan äiti Katherine GraceYahoo7 News -uutissivustolle.

Pienellä australialaispojalla diagnosoitiin eri lääkärien toimesta niin virustauti, polvivamma kuin niveltulehduskin. Yhteensä Ryder kävi lääkärien vastaanotoilla kahdeksan kertaa.

Pikkupojalle määrättiin runsaasti tulehduskipulääkkeitä, sillä hän ei kipujensa vuoksi edes kyennyt nukkumaan. Tulehduskipulääkkeet eivät kuitenkaan auttaneet lapsen kokemaan fyysiseen tuskaan.

Lääkäri kieltäytyi verinäytteen ottamisesta


Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Katherine-äiti pelkäsi Ryderin sairastavan leukemiaa. Hän vaati lääkäriä ottamaan pojastaan verinäytteen, mutta vaade ei saanut vastakaikua. Lääkäri pelkäsi verinäytteen ottamisen aiheuttavan lapselle traumoja.

Kun Ryderin tila ei parantunut, eräs lääkäreistä suostui ottamaan lapsesta luuydinnäytteen. Näyte paljasti surullisen totuuden.

– Syöpä oli levinnyt ympäri hänen luitaan, kudoksiaan ja luuydintään, Katherine kertoo.

Lääkäri toisensa perään oli diagnosoinut pojan väärin. Ryder kärsi harvinaisesta neuroblastoomasta, joka on lasten yleisin aivojen ulkopuolinen syöpä.

Vaarallinen tauti aiheuttaa usein vaarattoman oloisia oireita

Neuroblastooma aiheuttaa usein yleisoireita, kuten laihtumista, kuumeilua, nukkumisvaikeuksia, itkuisuutta ja väsymystä. Oireet johtuvat neuroblastooman jo varhaisessa vaiheessa lähettämistä etäpesäkkeistä esimerkiksi luustoon ja luuytimeen.

Etäpesäkkeet aiheuttavat myös kipuja, jos ne ovat luustossa, sekä anemiaa ja leukemian kaltaisia oireita, jos ne ovat luuytimessä.

Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Nyt Ryder käy lävitse seitsemättä kemoterapiajaksoaan. Huolestunut äiti pelkää lapsensa puolesta, sillä hoidon tehokkaasta vaikutuksesta huolimatta syövällä on äidin mukaan 50 prosentin todennäköisyys uusiutua.

Katherine uskoo, että Ryder saisi parasta mahdollista hoitoa Yhdysvalloissa, jossa tarjotaan uutta rokotetta. Hinta on kuitenkin kova, sillä australialaisperheelle hoito tulisi maksamaan yli 125 000 euroa ennen matkustuskustannuksia.

– Tällaista vaihtoehtoa ei ole Australiassa, epätoivoinen Katherine toteaa.

Äiti yrittääkin kerätä varoja GoFundMe-palvelussa, jotta saisi poikansa hoitoon Tyynenmeren toiselle puolelle. Tällä hetkellä rahaa on kertynyt reilut 11 500 euroa.

***

2:39

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja