Lääkärilehti: Koronavirukseen on kuollut Suomessa kaksi työikäistä mieslääkäriä

Kaksi mieslääkäriä kuollut koronaan Suomessa – erikoislääkäri kertoo huolestaan haastattelussa 3:16
Lääkäriliitto on ollut huolissaan riskiryhmiin kuuluvista lääkäreistä aiemmin. Katso MTV Uutiset Liven lähetys aiheesta.

Koronavirukseen on kuollut Suomessa kaksi työikäistä mieslääkäriä. Alun perin asiasta ovat kertoneet erikoislääkärit Janne Aaltonen ja Eetu Salunen Lääkärilehden keskustelupalstalla, joka on suljettu suurelta yleisöltä. Aiheesta on uutisoinut Mediuutiset.

Lääkärien kirjoituksen mukaan koronatilanne näyttää synkältä mieslääkärien näkökulmasta, kertoo Mediuutiset.

Lääkärien mukaan Kiinassa on tehty katsaus, jonka mukaan 5. huhtikuuta mennessä maailmassa oli raportoitu 198 lääkärin kuolleen koronaviruksen johdosta. Kuolleiden keski-ikä oli 63 vuotta ja heistä valtaosa, noin 90 prosenttia, oli miehiä.

Suomessa kuolleita lääkäreitä on kaksi.

Mediuutiset on julkaissut otteen erikoislääkäreiden kirjoituksesta. Siinä lääkärit vetoavat, ettei yli 55-60-vuotiaita mieslääkäreitä altistettaisi koronavirukselle, sillä mieslääkärit näyttäisivät olevan suuressa vaarassa. Heidän mukaansa miessukupuoli on riskitekijä vakavalle koronainfektiolle.

Lääkärit odottavat, että sosiaali- ja terveysministeriö sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ottaisivat asiaan kantaa mahdollisimman pian.

Korjattu Eetu Salusen sukunimi Salosesta kello 15.37. Salunen on MTV Uutiset Liven haastattelussa kello 16.

Lue myös:

    Uusimmat