Koronaviruksen leviämistä ei voi enää pysäyttää Suomessakaan – sairaus testataan vain kaikkein vakavimmin sairailta ja riskiryhmiin kuuluvilta

4:51
Päivi Sillanaukee kertoo, mitä tilanteelle voi nyt tehdä.

Suomessa koronavirustilanne on parempi kuin monessa muussa Euroopan maassa. Koronaviruksen leviämistä ei voida kuitenkaan Suomessa enää pysäyttää, mutta nykyisillä toimilla sitä pyritään hidastamaan.

Sosiaali- ja terveysministeriön ylijohtaja Päivi Sillanaukee kertoi tänään MTV Uutiset Livessä, että kaikkia koronavirukselle altistuneita tai sairastuneita ei enää testata. Testit tehdään vain niiden henkilöiden kohdalla, jotka ovat sairastuneet vakavimmin tai kuuluvat riskiryhmään.

– Yritämme huolehtia siitä, etteivät kaikki sairastuisi yhtä aikaa. Ajatus siitä, että kaikki jotka sairastuvat koronaan, joutuvat karanteeniin, ei pidä paikkaansa, Sillanaukee kertoo.

Koronaviruksesta huolehtiville on saatavilla tietoa monesta eri lähteestä. Sillanaukee mainitsee muun muassa neuvontapalvelut, THL:n ohjeistuksen sekä terveydenhuollonalan ammattilaiset.

– Täytyy sanoa, että pesen käsiäni huolellisemmin. Nyt on myös hyvä aika myös tunnollisille työntekijöille harjoitella sitä, että edes puolikuntoisena ei mentäisi töihin, Sillanaukee kertoo omasta koronavirusvarautumisestaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja