Mainos

Lääkärihelikoptereilla vilkkain vappu vuosiin – reilusti yli puolet tehtävistä liittyi päihteisiin

Lääkärihelikopterien tukikohdissa vastaanotettiin vappuviikonloppuna perjantain ja maanantain välisenä aikana 197 hälytystä.

Vappuaatto ja -päivä olivat rauhallisimmat kolmeen vuoteen, mutta kokonaisuudessaan vappuviikonloppu oli FinnHEMS-helikopteriyhtiön historiassa toiseksi vilkkain.

Hälytysmäärien perusteella vapun juhliminen aloitettiin tänä vuonna perjantaina, jolloin lääkärihelikopteri sai 49 hälytystä. Lauantaina hälytyksiä tuli 50, mikä on saman verran kuin tavallisena lauantaina. Vappuaattona hälytyksiä tuli 47 ja vapunpäivänä 51.

Tajuttomuus ja päihteet korostuvat

Vappuna hoidettiin eniten tajuttomia ja elottomia potilaita. Kyse on muulloinkin yleisimmistä lääkärihelikoptereiden tehtävistä Suomessa.

Tavallisena viikonloppuna päihteet liittyvät noin puoleen hälytystapauksista, mutta vappuna osuus on kaksi kolmasosaa. Vappuna hälytyksissä korostuvat myös päihteisiin liittyvät myrkytykset ja vammautumiset sekä liikenneonnettomuudet.

– Vappuna potilaita kohdataan tavallista kevätviikonloppua enemmän ulkona, joten myös hypotermia- ja hukkumistapaukset työllistivät lääkärihelikoptereita, kertoo FinnHEMSin tutkimusjohtaja Ilkka Virkkunen tiedotteessa.

Kiireisintä vappuna oli Vantaan (44 hälytystä) ja Pirkkalan (41) tukikohdissa. Tehtävämäärien puolesta rauhallisinta taas oli Pohjois-Pohjanmaalla. Oulun tukikohtaan tuli vappuviikonlopun aikana 26 hälytystä.

Vappu on kuulunut aina FinnHEMS-lääkärikopterien vuoden vilkkaimpiin päiviin.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.