Mainos

Ilkivalta piinasi hätäkeskuksia juhannuksena – turhat puhelut tuplaantuivat

Hätäkeskuksiin tuli juhannusaattona noin 3 000 asiatonta puhelua. Iso osa turhista puheluista oli puhdasta ilkivaltaa.

Tämän juhannuksen onnettomuustilastot olivat karua luettavaa, kun yhteensä 14 ihmistä kuoli juhannuksen aikaan tapaturmissa.

Kiirettä riitti myös hätäkeskuksissa. Hätäkeskukset vastaanottivat juhannusviikon torstaiaamun ja sunnuntaiaamun välillä yhteensä noin 30 000 hätäpuhelua. Kasvu tavalliseen kesäviikonloppuun oli noin 90 prosenttia. Hätäpuheluista iso osa koski häiriökäyttäytymistä. Moniin tapauksiin liittyi runsas alkoholin käyttö.

Hätäkeskukset kärsivät juhannuksena ilkivallasta tavallista enemmän. Juhannusaattona keskuksiin tuli noin 3 000 asiatonta puhelua, joista suuri osa oli ilkivaltaa. Yleensä asiattomia puheluita tulee hätäkeskuksiin noin 1 500 vuorokaudessa.

Juhannuksena myös lääkärihelikoptereilla oli kiire. Koptereille tuli hälytyksiä 74 prosenttia enemmän kuin normaalina kesäviikonloppuna.

Erityisesti liikenneonnettomuudet, myrkytykset ja vakavat kaatumiset lisäävät kopterien tehtäviä juhannuksena.

Lääkärihelikopterien toiminnasta vastaavalla yhtiöllä on Suomessa kuusi tukikohtaa. Erityisen vilkasta oli Turun, Tampereen ja Kuopion tukikohdissa. Niissä juhannusaaton hälytysmäärä oli noin kolminkertainen tavalliseen kesäkuun perjantaihin verrattuna.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.