Lääkäri piti epätodennäköisenä – aviopuolisot yhtä aikaa raskaana

Kate Elazegui ja Emily Kehe saivat esikoispoikansa neljän päivän ikäerolla. Naiset olivat yrittäneet yhteistä lasta pitkään, kun heitä potkaisi tuplaonni. 

Kun vasta-avioituneet Kate Elazegui ja Emily Kehe päättivät yrittää yhdessä lasta, lääkärit kehottivat kolme vuotta nuorempaa Emilya aloittamaan hedelmöityshoidot. Hän oli silloin 36-vuotias. 

– Kate ei ollut koskaan vaikuttanut erityisen innokkaalta yrittämään, minä taasen olin aina kokenut, ettei elämäni olisi täysinäistä ilman lasta. Halusin myös kokea koko prosessin: raskauden ja synnytyksen. Minulle alkoi tulla myös ikää, ja pelkäsin, että en enää pystyisi pian tulemaan raskaaksi, Emily kertoo NY MAg -sivustolla.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Yllättäen Kate halusi myös yrittää raskautumista hedelmöityshoitojen avulla, joten lopulta pari päätti hänen yrittävän ensin. 

– Luovuttajan valitseminen oli hauskaa, mutta kummallista – hieman kuin nettishoppailu tai nettideittailu. Valitset värin, koon ja ammattitutkinnon. Luovuttajamme oli runoilija, joten hän kirjoitti meille runon. Luultavasti tiedämme hänestä enemmän kuin toisistamme, Emily vitsailee. 

Kate yritti raskautua kuukausia ja lopulta vakuutus ei enää kattanut hänen hoitojaan. Kun Kate yritti koeputkihedelmöitystä viimeistä kertaa, lääkäri ehdotti että Emily yrittäisi raskautua samalla kerralla. 

– Hän tiesi, miten kovasti toivoimme lasta ja ajatteli, ettei hoito onnistuisi kohdallani heti. Kävin hänen kanssaan keskustelun siitä mahdollisuudesta, että raskautuisimme kumpikin yhtä aikaa, mutta hän piti sitä epätodennäköisenä. 

Yllättäen Emily raskautui heti ensimmäisellä hoitokerralla.

– Emme tienneet, kuinka hedelmällinen hän on! Lääkärimme soitti kaksi viikkoa hedelmöityksen jälkeen ja kertoi, että raskautuminen onnistui. Se päivä oli sekä todella surullinen että onnellinen. En kertonut Emilylle, sillä en halunnut pilata hänen iloaan ja onneaan, mutta tunsin suurta surua, vaikka olinkin samalla todella onnellinen. 

Kun uutinen Emilyn raskaudesta tuli, Kate joutui edelleen läpikäymään hoitoja: hän piikitti itseään ja söi lääkkeitä samalla, kun hänen vaimonsa raskautui ensi yrittämällä ilman hormonihoitoja. 

Aviopari oli yhtä aikaa raskaana

Kahden viikon kuluttua Emilyn raskautumisesta Katen munasolut kerättiin talteen ja ne yritettiin hedelmöittää lahjoitetulla spermalla. Yllättäen munasolut hedelmöittyivät ja kolme niistä siirrettiin Katen sisään. 

Parin onneksi myös Kate raskautui ja naisten lasketut ajat osuivat lähelle toisiaan. Lopulta naiset synnyttivät pienet pojat vain neljän päivän ikäerolla. 

Kahden tulokkaan ansiosta naisten elämä on muuttunut täysin.

– On hetkiä, jolloin ajattelen, että yhden lapsen kanssa olisi niin paljon helpompaa, mutta en antaisi mistään hinnasta pois sitä, minkä teimme. Toki olisi ollut rennompaa, jos vain toinen meistä olisi tullut raskaaksi, mutta toisaalta en enää edes muista, millaista oli olla raskaana. Uskoisin, että nukkuminen oli ihanaa, mutta toisaalta kärsin nyt niin kovasta univajeesta, että pelkkä ajatuskin siitä tuntuu taivaalliselta, Emily toteaa.

Lähde: NY Mag

Lue myös:

    Uusimmat