Mainos

Laajasalon perhemurhaajan motiivina mustasukkaisuus

Tammikuussa Helsingin Laajasalossa perheenisän uhreiksi joutuneet äiti ja kaksi lasta olivat muuttaneet takaisin perheen yhteiseen kotiin joulukuussa. Tapahtumailtana äiti oli ilmoittanut asumuserosta.

Kolme murhaa myöntänyt 37-vuotias helsinkiläismies surmasi vaimonsa kostoksi ja mustasukkaisuuden vuoksi. Asia käy ilmi Helsingin käräjäoikeuden tänään antamasta välituomiosta.

Tapahtumapäivänä nainen oli ilmoittanut halunsa asumuseroon ja kertonut muuttavansa lasten kanssa pois yhteisestä kodista maaliskuussa. Oikeuden mukaan ajatus vaimon ja lasten surmaamisesta oli syntynyt noin kaksi tuntia ennen tekoja.

Teot myöntänyt mies sytytti tekojen jälkeen perheen kodin palamaan, jotta ehtisi itsekin kuolla. Isä löydettiin poliisin ja palokunnan tullessa paikalle asunnon parvekkeelta. Jo tapahtumapaikalla mies kertoi teon motiiviksi mustasukkaisuuden.

Oikeus määräsi kolmesta murhasta syytetyn perheenisän mielentilatutkimukseen. Oikeus katsoi hänen kuitenkin menetelleen syytteissä kuvatulla tavalla. Syyttäjä vaatii miehelle elinkautista tuomiota.

Hoitopaikkaa ei löytynyt

Surmia edellisen yön helsinkiläismies vietti putkassa. Ennen sitä hän oli kotonaan puhunut itsetuhoisesti tappamisesta, mutta perheen äiti ei kokenut olevansa vaarassa.

Miehellä oli ollut mustasukkaisia harhakuvitelmia vaimostaan, mutta hän ei ollut aikaisemmin käyttäytynyt aggressiivisesti perhettään kohtaan. Siksi äiti ei myöskään kokenut turvakotia tarpeelliseksi.

Perheenäiti oli pikemminkin ollut huolissaan miehestään, joka toisti itsetuhoisia ajatuksiaan myös putkasta herättyään.Sosiaalityöntekijä oli etsinyt miehelle hoitopaikkaa kaksi tuntia, mutta sellaista ei löytynyt. Tuskainen ja vieroitusoireista kärsivä mies ei ollut halunnut lähteä Auroran sairaalaan psykiatriseen päivystykseen.

Järkyttävien murhatekojen jälkeen tehdyn puhalluskokeen mukaan mies ei ollut nauttinut alkoholia. Mies kertoi ottaneensa lääkkeitä lääkärin määräämän verran.

Naapurit kertoivat oikeudessa, että mies oli usein metelöinyt humalassa ja aiheuttanut taloyhtiössä häiriötä. Myös vanhempien toistuvat riitelyt olivat kantautuneet oikeudessa todistaneiden naapureiden korviin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.