Mainos

Kysely: Trump historiallisen epäsuosittu presidentti

Kohta 100 päivää vallassa ollut Donald Trump on historiallisen epäsuosittu presidentti, kertoo mielipidekysely.

Washington Postin ja ABC Newsin tekemän kyselyn mukaan Trumpin toimintaan on tyytymättömiä 53 prosenttia amerikkalaisista. Tyytyväisiä on 42 prosenttia.

Washington Postin mukaan tulos on heikoin kautensa alussa olevalle presidentille yli 60 vuoteen. Aiemmin jumbosijaa piti Bill Clinton, jonka toimintaan huhtikuussa 1993 oli tyytymättömiä 39 prosenttia amerikkalaisista.

Kun edellisen presidentin Barack Obaman suosiota mitattiin vastaavassa vaiheessa kahdeksan vuotta sitten, hänen toimintaansa oli tyytyväisiä 69 prosenttia ja tyytymättömiä 26 prosenttia.

Työpaikoista kiitosta, luotettavuudesta moitteet

Kyselyssä erityisesti kiitosta saa Trumpin pyrkimys säilyttää työpaikat Yhdysvalloissa. 73 prosenttia vastaajista sanoo hyväksyvänsä sen, että Trump painostaa yrityksiä pitämään työpaikat Yhdysvalloissa.

Erityisen huonot pisteet Trump saa rehellisyydestä. Kun vastaajilta kysyttiin, pitävätkö he presidenttiä rehellisenä ja luotettavana, vain 38 prosenttia vastasi myöntävästi. Obamaa luotettavana piti vastaavaan aikaan 74 prosenttia ja hänen edeltäjäänsä George W. Bushia 62 prosenttia amerikkalaisista.

Trumpin äänestäjät seisovat valintansa takana

Trumpin ydinkannattajien keskuudessa presidentin tuki on kuitenkin edelleen vahva. Trumpia äänestäneistä vastaajista 94 prosenttia sanoi olevansa tyytyväisiä presidentin toimintaan. Vain kaksi prosenttia sanoi katuvansa ehdokasvalintaansa.

Kysely tehtiin huhtikuun puolivälin jälkeen ja siihen vastasi noin tuhat ihmistä. Vastaajilta kysyttiin myös, miten he äänestivät presidentinvaaleissa sekä miten äänestäisivät, jos vaalit järjestettäisiin nyt. Trump sai kummassakin tapauksessa 43 prosentin kannatuksen. Hillary Clintonin kannatus puolestaan putosi: vastaajista 46 prosenttia sanoi äänestäneensä Clintonia, mutta vain 40 prosenttia äänestäisi häntä nyt. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.