Kysely paljastaa: Suomalaiset nauttivat kesästä ilman ulkonäköpaineita

MTV Lifestyle kyseli lukijoiltaan, kuinka moni on tehnyt töitä saavuttaakseen kesäkunnon tai vielä pyrkii kohti unelmiensa bikinikroppaa. Harva vastaajista kertoi treenaavansa varta vasten kesää ajatellen. Suurin osa vastaajista kertoi sen sijaan nauttivansa kesästä ilman suuria treenipaineita.

MTV Lifestyle kysyi lukijoiltaan, ovatko he pyrkineet kevään ja kesän aikana kohti kesäkuntoa. Hieman yli sadasta kyselyyn vastanneesta vain alle 10 prosenttia) kertoi alottaneensa treenamisen kesää ajatellen jo useita kuukausia sitten.

Jopa 35,92 prosenttia vastaajista kertoi, ettei kuntoiluprojekti kiinnosta. Monille kesässä tärkeintä oli hyvä mieli ja kesästä nauttiminen, eikä niinkään tiukka vartalo. 

"Mielestäni ihminen on kesäkunnossa silloin, kun vetää kesävaatteet ylleen. Olen hyvän ruoan ystävä ja harrastan lähinnä hyötyliikuntaa, joten en ole timmissä kunnossa sen enempää kesällä kuin talvellakaan. Vartaloni ulkonäkö ei ole koskaan ollut korkealla prioriteettilistallani ja arvostan toisissakin aivan muita asioita kuin treenattua kroppaa. Kesä on ihanaa aikaa, joten sen sijaan, että huolehtisin kalorinkulutuksestani, menen mieluummin lippakioskille ja ostan jäätelön – kahdella pallolla", kommentoi 27-vuotias nainen.

Terveellinen elämäntapa ympäri vuoden

Noin neljäsosa vastaajista, 26,21 prosenttia, kertoi olevansa hyvässä kunnossa ympäri vuoden. Jos terveellistä ja tasapainoista elämäntyyliä pyrkii ylläpitämään aina, ei kesän lähestyminen juuri vaikuta liikunta- tai ruokailutottumuksiin.

"Olen mielestäni suhteellisen hyvässä kunnossa ympäri vuoden. Olen huomannut liikunnan vähentävän stressiäni, joten pyrin liikkumaan aina aktiivisesti. Näin ollen kesä ei juuri muuta liikuntatottumuksiani", kertoo 26-vuotias nainen.

"En ole tosiaan hurjassa kesäkunnossa tänä kesänä.  Suuria tavoitteita minulla ei ollutkaan, mutta ajatuksena oli ennen kesää saada hieman kuntoa kohotettua ja oloa energisemmäksi, mutta kaikki suunnitelmat eivät toteutuneet. Toivon pääseväni liikkumaan vielä kesän aikana kuitenkin lisää. Muutenkaan en ole varsinainen kesäksi kuntoon –tyyppi, vaan minua kiinnostaa hyvinvointi ja liikunta läpi vuoden", kertoo 29-vuotias nainen.

Vielä on aikaa kohottaa kuntoa

28,16 prosenttia vastaajista kertoi, ettei ole vielä saavuttanut kesäkuntoa, mutta totesi vielä ehtivänsä. Vaikka elämäntyyli olisikin urheilullinen, kesällä vaatteiden vähentyessä motivaatio liikkumiseen saattaa kasvaa uusiin mittoihin.

"Yritän pysyä kunnossa vuoden ympäri, mutta ehkä sitä joka tapauksessa havahtuu siinä vaiheessa, kun vetää bikinejä ensimmäisen kerran ylle, että pitäisikö treenata vielä enemmän. Sitten sitä hinkkaakin vatsalihaksia koko kesän", kommentoi asiaa 34-vuotias nainen.

"Kesäloman alku lähestyy uhkaavasti ja yritän aina sitä ennen käydä normaaliakin ahkerammin kuntoilemassa. Shorteissa ja lyhyissä hameissa haluaa näyttää kuitenkin kivalta, eikä stressata sitä minkälaisiin vaatteisiin voi kesäkuumalla pukeutua", kirjoittaa 32-vuotias nainen.

    Kysely: Oletko jo kesäkunnossa?

    En välitä tuollaisista asioista 35.92%

    En, mutta vielähän tässä kerkeää 28.16%

    Pysyn aina hyvässä kunnossa 26.21%

    Kyllä! Aloitin treenit jo monta kuukautta sitten 9.71%

Lue myös:

    Uusimmat