MTV:n kysely: Lähes 40 prosenttia hyväksyy katupartiot – kolmannes ei luota poliisin turvaan

2:06

Suomalaiskaupunkien kaduilla päivystävät katupartiot ovat synnyttäneet viime aikoina paljon keskustelua. Partiot ovat herättäneet hyväksynnän lisäksi myös humoristisia vastareaktioita, kuten Loldiers of Odin -nimisen pellepartion eilinen tempaus Tampereella.

MTV:n teettämässä kyselyssä 39 prosenttia vastaajista ilmoittaa hyväksyvänsä sellaiset katupartiot, jotka ovat kertoneet suojaavansa kantasuomalaisia.

Suurempi osa eli 45 prosenttia ei kuitenkaan hyväksyisi tällaisia partioita. Yhteensä 15 prosenttia ei ilmoita kantaansa.

Miehet näyttäisivät suhtautuvat partioihin naisia suopeammin. Kyselyyn vastanneista miehistä 44 prosenttia hyväksyy partiot, naisista 34 prosenttia. Kannastaan epävarmoja naisia on miehiä selvästi enemmän.

Katupartioiden melko suuri kannatus voi selitty osin sillä, että yli kolmannes (36 prosenttia) kyselyyn vastanneista ajattelee, ettei poliisi pysty tällä hetkellä huolehtimaan omasta ja läheisten turvallisuudesta.

Yli puolet (52 prosenttia) on kuitenkin sitä mieltä, että poliisi suojaa riittävästi ihmisten turvallisuutta.

Tutkimuksen teki MTV:n toimeksiannosta 12.1.-15.1. välisenä aikana Corefiner Oy. Verkkopaneelissa toteutettuun tutkimukseen vastasi noin 1 400 täysi-ikäistä suomalaista. Virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja