Mainos

IL: Kaksi kolmesta pitää Suomen vastarintaliikettä vakavana uhkana

Reilu enemmistö suomalaisista on sitä mieltä, että Suomen vastarintaliike on vakava uhka yhteiskunnalle. Yli puolet kieltäisi järjestön toiminnan kokonaan.

Taloustutkimus kysyi Iltalehden toimeksiannosta mitä mieltä suomalaiset ovat uusnatsistisesta, kansallissosialismia ajavasta Suomen vastarintaliikkeestä? Vastaajista 65 prosenttia oli joko täysin tai jokseenkin samaa mieltä siitä, että liike on vakava uhka yhteiskunnalle.

Uhkana järjestöä pitävät erityisesti yli 65-vuotiaat sekä vasemmistoliittoa ja vihreitä äänestävät. Vähiten sitä pitivät uhkana perussuomalaisten äänestäjät sekä 25-34-vuotiaat.

Taloustutkimuksen tutkimuspäällikkö Juha Rahkonen kertoo lehdelle yllättyneensä tuloksesta.

– Kansalaisilta tuli vahva reaktio järjestöön, joka ilmeisesti koetaan demokratian ja suomalaisen yhteiskunnan perusarvojen vastaiseksi.

Kyselyssä 51 prosenttia vastasi kannattavansa Suomen vastarintaliikkeen toiminnan kieltämistä. Kieltämisen kannalla ovat erityisesti yli 65-vuotiaat, johtavassa asemassa olevat sekä vasemmistoliiton, vihreiden ja keskustan äänestäjät. Enemmistö perussuomalaisten äänestäjistä oli sitä mieltä, että järjestöä ei ole tarvetta kieltää.

Taloustutkimus haastatteli kuluneella viikolla yli tuhatta henkilöä internetpaneelissa. Virhemarginaali on noin 2,5 prosenttiyksikköä.  

1:49:00

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.