Mainos

Kysely: Huoli ilmastonmuutoksesta liittyy tiedon määrään

Noin 60 prosenttia suomalaista on kyselyn mukaan huolestunut ilmastonmuutoksen vaikutuksista.

Tulosten mukaan huoli liittyy selvästi tietoon ilmaston lämpenemisestä: mitä enemmän tietoa on, sitä kiireellisempiin toimiin vastaajat ovat valmiita ilmastonmuutoksen rajoittamiseksi.

Ympäristöministeriön teettämän kyselyn mukaan eniten tietoa ja huolta ilmastonmuutoksesta on nuorilla ja naisilla, vähiten keski-ikäisillä miehillä. Epätietoisuus lämpenemisen vauhdista ja sitä vastaan kaavailluista toimista on kuitenkin edelleen varsin suurta.

Kansainvälisen yhteisön on tehtävä kaikkensa, jotta ilmaston lämpeneminen saataisiin rajoitettua kahteen asteeseen, sanoo enemmistö vastaajista. Kyselyn mukaan kuitenkin vain noin neljäsosa suomalaisista uskoo, että Pariisin joulukuun ilmastokokous onnistuu saamaan aikaan sitovan kansainvälisen sopimuksen.

Neljä viidestä vastaajasta oli sitä mieltä, että Suomen pitäisi vähentää kasvihuonekaasujen päästöjä nykyisestä. Noin puolet heistä olisi valmis vähentämään Suomen päästöjä siinäkin tapauksessa, että muut valtiot eivät niin tee.

Joka toinen vastaaja arvioi ilmastonmuutoksen tuovan Suomeen enemmän haittaa kuin hyötyä. Kolmasosan mielestä tilanne on päinvastainen.

Kyselyn vastaajat arvioivat Suomessa odotettavissa oleva lämpötilan nousun selvästi virallisia arvioita alhaisemmaksi.

TNS Gallupin tekemään kyselyyn haastateltiin elokuussa noin tuhatta 15–74-vuotiasta suomalaista. Kyselyn virhemarginaali on noin 3 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.