HS:n kysely: Nuoret ja vihreät haluavat Suomen olevan ilmastoasioissa edelläkävijä, perussuomalaiset vähättelevät ilmastonmuutoksen vaikutuksia

Onko ilmastonmuutoksen torjuminen hyvää bisnestä? 10:15
Katso video: Onko ilmastonmuutoksen torjuminen hyvää bisnestä?

Lähes puolet suomalaisista ajattelee, että Suomen tulee olla ilmastonmuutoksen torjunnan edelläkävijä, kertoo Helsingin Sanomien teettämä kysely.

Lähes puolet on myös valmiita tinkimään omasta elintasostaan ilmastonmuutoksen vuoksi.

Kyselyn perusteella suomalaiset jakautuvat ilmastokysymyksissä kahteen leiriin. 45 prosenttia ajattelee, että monia ilmastonmuutoksen vaikutuksia liioitellaan julkisuudessa.

Vastauksissa oli suurta vaihtelua puoluekannatuksen mukaan. Suurimmat näkemyserot ilmastokysymysten suhteet olivat vihreitä tai vasemmistoliittoa äänestävien sekä perussuomalaisia äänestävien välillä.

Kyselyyn vastanneista perussuomalaisten kannattajista 85 prosenttia ajatteli, että ilmastonmuutoksen vaikutuksia on julkisuudessa liioiteltu. Vihreitä äänestävistä taas lähes saman verran oli päinvastaista mieltä.

Myös ikäluokkien välillä oli eroja. Nuorimmat ikäluokat ajattelevat eniten, että Suomen tulee olla ilmastonmuutoksen torjunnan edelläkävijä.

Kantar TNS:n toteuttamaan kyselyyn vastasi 1 099. Internetpaneelissa elo–syyskuun vaihteessa tehdyn kyselyn virhemarginaali on noin kolme prosenttiyksikköä suuntaansa. 

Lue myös:

    Uusimmat