Mainos

Kysely: EU:n suosio laskee, pakolaiskriisin hoito erityisen huonoa

Euroopan unionin suosio on laskussa EU-maissa, kertoo tuore kysely. Erityisen tyytymättömiä vastaajat olivat tapaan, jolla EU on hoitanut pakolaiskriisiä.  

Yhdysvaltalainen Pew-tutkimuslaitos teki kyselyn Britanniassa, Ranskassa, Saksassa, Unkarissa, Italiassa, Hollannissa, Puolassa, Espanjassa ja Ruotsissa. Kaikissa maissa haasteltiin noin tuhat ihmistä huhtikuun alusta toukokuun puoliväliin. 

Vastaajista kielteisesti EU:hun suhtautui 47 prosenttia. Tiiviimpää unionia ja lisää vallan siirtämistä Brysseliin kannatti vain 19 prosenttia. 42 prosenttia haluaisi lisävaltaa kansallisille hallituksille ja 27 prosenttia pitäisi nykytilanteen ennallaan. 

Kielteisimmin EU:hun suhtautuivat kreikkalaiset (71 prosenttia) ja ranskalaiset (61 prosenttia). Ranskassa EU:hun myönteisesti suhtautuvien määrä romahti 17 prosenttiyksikköä viime vuoden kyselystä. 

Unionin suosio oli suurinta uudemmissa unionimaissa, kuten Puolassa (72 prosenttia suhtautuu myönteisesti) ja Unkarissa (61 prosenttia).

Britannian EU-eroa pelätään

Kaikissa kyselyn maissa ylivoimainen enemmistö vastaajista oli sitä mieltä, että EU on hoitanut pakolaiskriisiä huonosti. Voimakkainta kritiikki oli Kreikassa, Ruotsissa ja Italiassa.

Myönteisimmin EU:n pakolaispolitiikkaan suhtautuivat hollantilaiset, mutta heistäkin vain 31 prosenttia hyväksyi unionin toiminnan. 

Myös Britannian mahdollisen EU-eron vaikutuksista vastaajat olivat melko yksimielisiä. Kaikista vastaajista 70 prosenttia oli sitä mieltä, että Britannian lähtö EU:sta olisi unionille huono asia. Hyvänä asiana sitä piti vain 16 prosenttia.

2:18

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.