Kyproksen isännät syttyivät – Ajax hätää kärsimässä Mestarien liigan karsintafinaaleissa

Ajax oli paikoin hätää kärsimässä jalkapallon Mestarien liigan viimeisen karsintakierroksen avausottelussa kyproslaista APOELia vastaan. Kyproksella käyty ottelu päättyi lopulta maalittomiin 0–0-tasalukemiin.

Amsterdamilaisvieraat hallitsivat avausjaksoa lyhytsyöttöpelillään, mutta toisella jaksolla Ajax joutui paikoin puolustuskannalle. APOEL sai ajoittain höngän päälle, ja 58. minuutilla se oli jo todella lähellä maalintekoa.

Pallo pyöri hetken aivan Ajaxin maaliviivan tuntumassa, ja pian APOELin Andrija Pavlovićin pusku pamahti ylärimaan.

Ajax tarvitsi paikoin myös maalivahtinsa André Onanan laatutorjuntoja. Jobinpostia hollantilaisille tuotti niin ikään Noussair Mazraouin 80. minuutilla pelin toisesta varoituksestaan saama punainen kortti, jonka myötä Ajax pelasi lopun vajaalla.

Viime kaudella Ajax säväytti yltämällä Mestarien liigassa aivan loppuottelun kynnykselle, välieriin saakka. Joukkue on sittemmin menettänyt suurilla siirtosummilla muun muassa avainpelaajansa Matthijs de Ligtin ja Frenkie de Jongin.

Tiistain muissa niin kutsutuissa playoff-kierroksen otteluissa nähtiin 1–0-vierasvoitot. Tshekkiläinen Slavia Praha kukisti romanialaisen CFR Clujin, ja belgialainen Club Brügge päihitti itävaltalaisen LASK Linzin.



Huomenna keskiviikkona käydään playoff-kierroksen avausosaottelut ottelupareissa Dinamo Zagreb–Rosenborg, Olympiakos–Krasnodar ja Young Boys–Punainen tähti. Toiset eli viimeiset playoff-kierroksen ottelut pelataan ensi viikolla.

C More näyttää ottelut suorina lähetyksinä.

Lue myös:

    Uusimmat