Kymmenien miljoonien arvoiset paikat jaossa – Valioliigan päätöskierroksella massiiviset panokset

Jalkapallon Valioliigan kausi pelataan päätökseen sunnuntaina. Liverpool on jo varmistanut mestaruuden, ja Teemu Pukin edustaman Norwichin putoaminen Mestaruussarjaan on jo sinetöity, mutta kierroksella on silti valtavasti panoksia. 

Varsinkin europaikoista ja säilymisestä Valioliigassa käydään vielä taisteluja, joissa panoksina ovat kymmenien miljoonien rahapotit. Tasapisteissä ratkaisevaksi tekijäksi tulee maaliero.  

Liverpool ja europelipannan väistänyt Manchester City pelaavat ensi kaudella Mestarien liigassa, kaksi muuta paikkaa ratkaistaan Manchester Unitedin, Chelsean ja Leicesterin välillä sunnuntaina. United ja Chelsea ovat 63 pisteessä, ManU:n kotonaan kohtaava Leicester pinnan päässä. ManU:lla ja Leicesterillä (+28) on huomattavasti parempi maaliero kuin Chelsealla (+13).  

Näistä kolmesta sarjan viidenneksi jäävä joukkue joutuu tyytymään Eurooppa-liigan lohkopaikkaan. Kuudentena oleva Wolverhampton on kiinni Eurooppa-liigan karsijan paikassa, mutta Tottenham kyttää vielä pisteen päässä seitsemäntenä. 

Putoamistaistossa on mukana vielä kolme joukkuetta, joista kaksi suuntaa Mestaruussarjaan Norwichin seurana. Aston Villa on tällä hetkellä kuivilla 34 pisteellä, samoissa pisteissä oleva Watford on putoamassa, kuten myös 31 pinnan Bournemouth. Kaikilla kolmella on sunnuntaina vierasottelut. 

Aston Villan maaliero on -26, Watfordilla -27, kuten myös Bournemouthilla, joten tasaista on silläkin rintamalla. 

Valioliigan päätöskierroksen ottelut:

Arsenal-Watford
Burnley-Brighton
Chelsea-Wolverhampton
Crystal Palace-Tottenham
Everton-Bournemouth
Leicester-Manchester United
Manchester City-Norwich
Newcastle-Liverpool
Southampton-Sheffield United
West Ham-Aston Villa.

Kaikki ottelut alkavat kello 18. 

Lue myös:

    Uusimmat