Kymmeniä lapsia evakuoitiin päiväkodista Espoossa – syynä palava pyyhe

Espoossa evakuoitiin 40 lasta päiväkodissa tuleen syttyneen pyyhkeen takia.

Pelastuslaitos oli saanut asiasta hälytyksen puoli kahden aikaan. Hälytys tuli Kalamiehen päiväkodista, jossa keittiössä pyyhe oli syttynyt palamaan. Päiväkoti sijaitsee Tiistilässä Matinkylän lähellä.

– Keittäjältä oli jäänyt pyyhe lieden päälle ja se syttyi kuumalla levyllä palamaan. Keittäjä oli jauhesammuttimella sammuttanut palon. Lapset ja hoitajat evakuoitiin sisätiloista päiväkodin leikkipihalle. Kukaan ei ole loukkaantunut, mutta terveydentilan tarkastuksia tehdään, kun osa oli hengittänyt savua ja jauhepölyä. Tarvetta hoitolaitoksiin kuljetukselle ei ollut, päivystävä palomestari Raimo Rasijeff kertoi.

Pelastuslaitos tuuletti tilat. Myöhemmin selviää, milloin päiväkodin keittiö- ja salitilat voidaan ottaa uudelleen käyttöön. 

– Evakuointi sujui, vaikka nyt taisi olla päiväuniaika. Henkilökunta oli ennen saapumistamme osittain puettanut lapset ja savuttomista tiloista oli siirrytty poistumisteitä leikkipihalle. Ehkä pientä hätääntymistä oli sekä lasten yllättävää reagointia, kun tiloissa oli savua, Rasijeff sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat