Ihminen syttyi tuleen espoolaisella terveysasemalla

Ihminen syttyi tuleen Espoon keskuksessa Samarian terveysasemalla tiistaiaamuna, kerrotaan Länsi-Uudenmaan pelastuslaitokselta.

Pelastuslaitos sai hälytyksen tapauksesta kello yhdeksän jälkeen aamulla, paloesimies Juha Höök sanoo STT:lle. Pelastuslaitoksen saapuessa paikalle terveysaseman työntekijät ja sivulliset olivat jo saaneet tuleen syttyneen henkilön sammutettua terveysaseman pääaulan ulko-oven luona.

Höök ei kommentoi sitä, missä ja miten ihminen oli syttynyt tuleen.

– Sairaalan päivystyksen henkilökunta ja asiakkaat olivat menneet piha-alueelle kokoontumispaikalle, kun palohälytin oli ruvennut soimaan, Höök kertoo.

Palamaan syttynyt henkilö kuljetettiin jatkohoitoon. Hänen vammoistaan ei ole toistaiseksi tietoa.

Päivystys kiinni loppupäivän ajan

Tuleen syttyneen henkilön sammutuksen jälkeen pelastuslaitos kävi siivoamassa ja tuulettamassa pelastusaseman aulaa. Jauhesammuttimella tehdystä sammutuksesta oli kulkeutunut jauhepölyä sisätiloihin, ja sisätiloissa oli ollut myös savun hajua, kertoo viestintäpäällikkö Outi Huida Espoon sosiaali- ja terveyspalveluista.

Samarian terveysaseman päivystys on loppupäivän ajan kiinni tapauksen takia. Asemalla on kuitenkin hoidettu tänään ajanvarausvastaanotot.

– Huomenna siellä ollaan ihan normaalisti auki, Huida sanoo.

Tapauksesta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat