Kymmeniä kuollut militanttien hyökättyä linja-autoon Malissa – mediatietojen mukaan suurin osa uhreista naisia

Ainakin 31 ihmistä on kuollut Keski-Malissa militanttien hyökättyä siviilejä kuljettaneeseen linja-autoon. Asiasta uutisoi BBC.

Viranomaisten mukaan tuntemattomat aseistautuneet miehet ampuivat kuljettajan, jonka jälkeen he sytyttivät linja-auton tuleen.

Miehet "ampuivat ajoneuvoa, viilsivät renkaita ja ampuivat ihmisiä", läheisen Bankassin kaupungin pormestari Moulaye Guindo kertoo uutistoimisto Reutersille. Hänen mukaansa ihmisiä on kateissa ja haavoittuneena.

Suurin osa uhreista on naisia, jotka olivat matkalla töihin torille, kertovat paikalliset lähteet uutistoimisto EFE:lle.

Bussi oli menossa Songon kylästä Bandiagaran kylän torille, kun aseistetut miehet ampuivat sen kuljettajan ja sytyttivät auton tuleen. Paikallisviranomaisten mukaan uhriluku voi edelleen nousta, sillä ihmisiä on kateissa.

Jihadistiset hyökkäykset ovat lisääntyneet Malissa sen jälkeen, kun maassa tapahtui kaksi sotilasvallankaappausta kuudentoista kuukauden aikana. Nykyinen siirtymäkauden hallitus ei ole vielä kommentoinut hyökkäystä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja