Kymmeniä autoja palanut poroksi tänä vuonna – BMW pyysi anteeksi ja ilmoitti takaisinkutsusta

0:58

BMW järjesti tänään maanantaina vakavahenkisen tiedotustilaisuuden Etelä-Koreassa. Yhtiön edustajat pyysivät anteeksi viallisen pakokaasujärjestelmän aiheuttamia moottoripaloja, joita on raportoitu maassa jo kymmeniä.

Pääkuvan video

Tältä näyttää uusi BMW M5

BMW:n tänään pitämässä tiedotustilaisuudessa ei kuultu ylisanoja tai esitelty uutuusmalleja. Etelä-Korean Soulissa järjestetty tilaisuus keskittyi kiusalliseen ongelmaan, jonka vuoksi valmistaja ilmoitti nyt kutsuvansa takaisin 106 000 dieselmoottorilla varustettua 5-sarjan BMW:tä 20. elokuuta alkaen.

Näiden autojen pakokaasujen kierrätysjärjestelmässä oleva ongelma on aiheuttanut Etelä-Koreassa jo 27 moottoripaloa. Osa autoista on palanut kauttaaltaan. Suurimpana murheenkryyninä on ollut 520d.

Saksalaisvalmistaja on ilmoittanut tarkastaneensa autoja myös Euroopassa ja Yhdysvalloissa, ja viallisten pakokaasujärjestelmien määrä on ollut suhteessa sama myös näillä markkinoilla. Toistaiseksi se ei kuitenkaan ole ilmoittanut virallisen takaisinkutsukampanjan käynnistämisestä Etelä-Korean ulkopuolella.

– Viimeaikaisten Etelä-Koreassa sattuneiden tulipalojen vuoksi pyydämme anteeksi kuluttajille ja viranomaisille aiheutunutta huolta, BMW:n Korean-pomo Kim Hyo-joon kertoi ja kumarsi syvään.

BMW:n mukaan se on ollut tietoinen ongelmista jo parin vuoden ajan, mutta saaneensa tulipalojen taustalla olleen syyn selville vasta kesäkuussa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja