Kymmenet lapset kuolleet aivotulehdukseen Intiassa – syyksi epäillään myrkkyä hedelmissä

Yli 40 lasta on kuollut aivotulehdukseen Intiassa. Kuolemantapausten epäillään johtuvan litsihedelmien sisältämistä myrkyllisistä ainesosista. Asiasta kertovat muun muassa The Independent ja CNN

Mediatietojen mukaan kuolemantapaukset ovat sattuneet Biharin osavaltiossa. Tutkijat uskovat tapausten olevan yhteydessä litsihedelmien tuotantoon. Osavaltiossa on suuria litsitarhoja ja niiden sadonkorjuuaika ajoittuu alkukesään.

Tiedotusvälineiden mukaan aivotulehduksia esiintyy alueella joka vuosi samaan aikaan. CNN kertoo, että tänä vuonna tammikuun jälkeen jo lähes 200 ihmistä on sairastunut. 

Litsit sisältävät myrkyllisiä ainesosia, joiden on eläinkokeissa todettu vaikuttavan aivotoimintaan ja aiheuttavan äkillistä verensokerin laskemista. Vuonna 2014 tehdyssä tutkimuksessa on todettu, että litseillä saattaa olla yhteys tautitapauksiin. 

Tutkijat kertovat The Independentin jutussa, että hyvin ravitut lapset eivät ole sairastuneet. Asiantuntijoiden mukaan riittävästi ravintoa saaneiden lasten keho kykenee käsittelemään myrkkyjä ilman, että verensokeritasot järkkyvät.

Sen sijaan tulehdus on iskenyt aliravittuihin lapsiin. 



Lue myös:

    Uusimmat