Mainos

Kymmenessä satamassa maanantaina työnseisaus

SAK:laisen Auto- ja kuljetusalan työnseisaus pysäyttää työt kymmenessä satamassa vuorokaudeksi ensi maanantaina. AKT:n mukaan työnseisaus on vastalause työnantajan Steveco Oy:n toiminnalle kesken Kotkassa ja Haminassa käytyjen neuvottelujen.

Työt pysähtyvät Haminan, Kotkan, Helsingin, Hangon, Turun, Rauman, Porin, Pietarsaaren, Oulun ja Kemin satamissa maanantaina kello 6. Mukana on parituhatta ahtaajaa. Työnseisaus päättyy vuorokauden kuluttua tiistaiaamuna.

Suomen lastauttajain liitto tuomitsee työnseisauksen. Liitto pitää sitä lain vastaisena ja täysin suhteettomana toimena, joka mm. heikentää Suomen satamien kilpailukykyä transitoliikenteessä. Liitto valmistautuu viemään lakot työtuomioistuimeen.

Kotkan ja Haminan satamien ammattiosastot ja ahtaajakonserni Steveco ovat neuvotelleet tuloksetta työajoista ja koulutuksesta elokuun lopusta lähtien.

AKT paheksuu kirjettä, jonka Steveco lähetti kaikille työntekijöille Kotkassa ja Haminassa kesken neuvottelujen. AKT:n mukaan "tarkoituksena oli mitä ilmeisimmin työntekijöiden yhtenäisyyden hajoittaminen".

Työaikakysymyksistä eli nykyistä monipuolisempien työaikamuotojen käytöstä on neuvoteltu kuluvan sopimuskauden aikana AKT:n ja Suomen lastauttajain liiton välisessä työaikatyöryhmässä. AKT arvelee työnantajan tavoitelleen paikallisesti sellaisia työaikaratkaisuja, jotka veisivät pohjan pois AKT:n työryhmässä esittämiltä tavoitteilta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.