Mainos

Kymmenen vuotta sitten koko kansa järkyttyi, kun oppilas avasi tulen koulussaan – erikoislähetys Kauhajoen koulusurmista klo 12

51:22

Kauhajoen ampumistragediasta tulee sunnuntaina kuluneeksi tasan kymmenen vuotta. MTV Uutiset muistelee tragediaa erikoislähetyksessä kello 12 alkaen. 

Erikoislähetys klo 12

Lähetyksessä keskustellaan muun muassa paikalla olleiden toimittajien kanssa siitä, minkälaista oli työskennellä tragedian aikana ja mitä tapauksesta on opittu.

Haastatteluissa kuullaan MTV Uutisten toimittajia: Jarkko Sipilä, Pekka Lehtinen ja Karri Lehtiö. 

Lisäksi keskustellaan komisario Jarmo Heinosen kanssa siitä, mitä toimenpiteitä Kauhajoen jälkeen on tehty, jotta koulut on saatu turvattua. 

Kuullaan myös psykologi Tuija Turusen mietteitä siitä, miten koulusurmien traumoista voi selviytyä. 

Ampuminen tapahtui tiistaina 23.9. 2008. Silloin Matti Saari tuli kouluun aseen kanssa ja ampui kymmenen ihmistä. Tekonsa jälkeen Saari tappoi itsensä. 

Poliisi jutteli Saaren kanssa tämän aseista vain muutama päivä ennen kouluammuskelua, mutta Saaren annettiin pitää aseensa. Asiasta on yhä vireillä oikeusjuttu Euroopan ihmisoikeustuomioistuimessa. 

Omaiset pitävät yhtä

Kauhajoen tragedian omaiset ovat pitäneet yhtä tapahtuneen jälkeen. 

Tulevana sunnuntaina, kun Kauhajoen kouluammuskelusta tulee kuluneeksi kymmenen vuotta, uhrien omaiset kokoontuvat jälleen yhteen.

Heillä on ensin oma yksityinen tilaisuus. Sunnuntai-iltana omaiset osallistuvat Kauhajoen kirkossa järjestettävään muistotilaisuuteen.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja