Kymmenen uutta käskyä ihmiskunnalle – mikä on näiden kaiverrusten tarkoitus?

Colourbox
Julkaistu 01.06.2012 07:59(Päivitetty 22.08.2012 15:33)

Myyttisestä Stonehengestä ovat monet kuulleet, mutta missä sijaitsee Amerikan Stonehenge?

Mnn.com listasi maailman myyttisimmät paikat, jotka hämmentävät tutkijoita ja harrastelijoita satojen vuosienkin jälkeen.

Shugborough'n kaiverrus

Staffordshiressä, Englannissa sijaitsee 1700-luvulta peräisin oleva monumentti. Monumentissa itsessään ei ole mitään kovin ihmeellistä, mutta sen alaosasta löytyvä kirjainsarja DOUOSVAVVM on hämmentänyt koodinmurtajia jo vuosisatoja.

Koodin on epäilty sisältävän tietoa jopa myyttisen Graalin maljan sijainnista. Graalin malja on eräs kristinuskon myyteistä, ja se uskotaan voivan parantaa kaikenlaiset haavat.

Tarinat kertovat, että jopa luonnontieteilijä Charles Darwin ja kirjailija Charles Dickens yrittivät tuloksetta ratkaista koodia.

Shugborough'n kaiverrus, katso kuva

Georgia Guidestones

Amerikan omaksi Stonehengeksi kutsuttu graniittimonumentti Georgia Guidestone sijaitsee Georgian Elbertissä. Se on pystytetty vuonna 1979 ja sisältää kaiverruksia kahdeksalla kielellä.

Kiveen on kirjoitettu kymmenen uutta käskyä muun muassa englanniksi, espanjaksi, hindiksi, hepreaksi ja venäjäksi. Vaikka kivien teksti on ymmärrettävissä, niiden tarkoitus on jäänyt hämäräksi. Kivien tilaajaksi mainitaan R.C. Christian, jonka henkilöllisyys on epäselvä.

Kivien käskyissä todetaan muun muassa, ettei maapallon ihmispopulaatio saa kasvaa yli viiden miljoonan. Muita käskyjä ovat esimerkiksi "yhdistäkää ihmiskunta elävällä uudella kielellä", "arvostakaa totuutta, kauneutta ja rakkautta, etsikää harmoniaa äärettömyyden kanssa" sekä "älkää olko syöpä maan päällä – jättäkää tilaa luonnolle".

Georgia Guidestones, katso kuva

Kryptos

Kryptos-niminen teos sijaitsee Langleyssa heti CIA:n päämajan ulkopuolella. Taiteilija Jim Sanbornin luomassa teoksessa käytetään erikoista koodia, josta edes CIA ei ole päässyt kokonaisuudessaan perille.

Kolme teoksen koodinpätkistä on ratkaistu. Kolmannessa koodissa on kohtaus kirjailija Howard Carterin vuoden 1923 teoksesta The Tomb of Tutankhamun, ja siinä kerrotaan Tutankhamonin haudan avaamisesta.

Kryptos-teos, katso kuva


Lue myös:

Mikä taruolento olet? Testaa!

Graal – myyttien myytti


Lähteet: Mnn.com, Wikipedia

Kuvat: Colourbox

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle