Mainos

Kymmenen pk-yritystä Goma-vastakauppaohjelmaan

Kymmenen pientä ja keskisuurta suomalaisyritystä on valittu Hornet-ostojen vastakaupaksi hyväksyttyyn Goma-ohjelmaan. Tavoitteena on luoda pk-yrityksille pitkäjänteistä vientiä Yhdysvalloissa.

Mukaan valitut yritykset ovat Bioka Nurmijärveltä, Centaurea Seinäjoelta, Eagle Group Kotkasta, Mitron Forssasta, Modultek Helsingistä, Finnsonic Lahdesta, Omniweight Control Lappeenrannasta, Kojex Joroisista, SF-Variation Nurmijärveltä ja Spacemakers SC Lappeenrannasta.

Yrityksille yhteistä on niiden vientihakuisuus. Niiden tuotteita ovat mm. teollisuuden ultraäänipesulaitteet, hapenpoistaja elintarvikepakkauksiin, julkisen liikenteen informaatiojärjestelmät ja Windows-ympäristön tilanhallinta-ohjelmisto.

Ohjelmaan mukaan päässeille yrityksille tehdään mm. markkinaselvityksiä ja yhteistyökumppaneiden kartoituksia, avataan neuvottelukontakteja sekä annetaan neuvottelukoulutusta ja lainopillisia palveluja sopimusneuvotteluissa.

Goma-ohjelma hyväksyttiin hävittäjäkauppojen vastakaupaksi ensi kerran jo 1994. Silloin ohjelman kautta hankkiutui Yhdysvaltojen markkinoille neljä suomalaista pk-yritystä, joista kolme on vakiinnuttanut vientinsä. Ohjelman tämän osan tuloksia voidaan arvioida loppukeväällä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.