Kymmenen päivän ikäinen pikkuvauva sai herpesviruksen äidiltään ja menehtyi: "Sydänsuru oltaisiin voitu välttää"

10:21

Manchesterilainen nuori nainen kantoi sukupuoliherpestä tietämättään. Virus tarttui vauvaan alatiesynnytyksessä ja vei pienokaisen hengen, kertovat muun muassa brittimediat Daily Mail sekä Metro UK.

Videolla kotikätilö kertoo, miten kotisynnytykseen kannattaa valmistautua.

Brittiläinen baarityöntekijä Kira Aldcroft, 22, joutui myöntymään pikkuvauvansa elämää ylläpitävien laitteiden sammutukseen, kun synnytyksessä lapseen tarttunut herpesvirus kidutti pienokaista.

Kim kertoo brittimedioille, ettei hänellä ikinä ollut herpekselle tyypillisiä oireita lukuun ottamatta hiivatulehdusta. Lapsensa menettänyt äiti väittää, että sairaanhoitaja oli kertonut hänelle hiivatulehduksen olevan tavallinen raskauden sivuvaikutus.

Vastasyntyneen herpes hengenvaarallinen 


Jos upotus ei näy, voit avata sen tästä.

HSV2-virus, tavallisemmin tunnettu nimellä genitaaliherpes, oli tarttunut vauvaan synnytyksessä. Viruksen ensioire vauvalla oli verenvuoto suusta.

Vastasyntyneen HSV-infektio eli neonataaliherpes on harvinainen, mutta hyvin vakava infektio. Valtaosassa tapauksista lapsi altistuu HSV:lle synnytyskanavassa ja 10 prosentissa synnytyksen jälkeen. Oireina voi lievimmillään olla iho-, limakalvo- ja silmämuutoksia ja vakavimmillaan keskushermostoinfektio tai yleistynyt monielininfektio, johon kuolleisuus ilman lääkehoitoa on 85 prosenttia.

Lähde: Terveyskirjasto

Sairaalahoidosta huolimatta pojan kunto heikkeni: maksa ja munuaiset pettivät. Lääkärit kehottivat Kiraa miettimään lapselleen nimeä hätäkastetta varten.

Vauva nimettiin Leoksi. Pian ristimisen jälkeen Leon elämää ylläpitävät laitteet sammutettiin ja vain kymmenen päivän ikäinen poika menehtyi.

Kira vaatii sukupuolitautitestejä odottaville äideille 

Surun murtama Kira peräänkuuluttaa sukupuolitautitestejä kaikille odottaville äideille.

– Minulla ei ollut mitään käsitystä siitä, että kannan virusta. Hiivatulehduksen lisäksi muita oireita ei ollut. Jos minulle oltaisiin tarjottu raskauden aikana sukupuolitautitestiä, sydänsuru oltaisiin voitu välttää, Kira sanoo brittimedioiden mukaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja